Mākslas gardēži apskata mākslas darbus no «LUMAS» kolekcijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

28.novembra vakarā ikvienam mākslas cienītājam bija iespēja aplūkot īpaši atlasītos mākslas darbus no «LUMAS» kolekcijas. Kolekcijā apkopotas pasaulē atzītu fotogrāfu fotogrāfijas, kā arī modernās mākslas darbi.

Piektdienas vakarā sabiedrības dāmas, uzņēmējas, deputāti, mākslas cilvēki steidza apskatīt pasaulē atzītu fotogrāfu un mākslinieku darbus. Īpaši atlasītie mākslas darbi, tāpat kā citās pasaules vietās, arī Rīgā guva sajūsmu un pozitīvu novērtējumu.

Pasākuma mērķis bija ikvienā atmodināt mīlestību pret mākslu, radīt sevī iedvesmu radošām lietām un galvenais - paplašināt redzējumu. Māksla ir jāredz ne tikai ar acīm, bet arī sirdi un prāta skaidrību.

Viesiem bija iespēja aplūkot neskaitāmas gleznas un lielformāta fotogrāfijas, kuras bija izvietotas vairākās galerijas zālēs, to visu darot, protams, tika dzerts šampanietis, kas piedienas, gan vērtējot mākslu, gan baudot lielisku piektdienas vakaru.

Nepārtraukti tika piedāvātas dažāda veida uzkodas, kuras viesi novērtēja un neatteicās nobaudīt.

Īpašu pārsteigumu ikvienam sagādāja izstādes īpašnieks, kurš paziņoja, ka vakara izskaņā viens laimīgais saņems kādas gleznas samazināto versiju.

Tas mudināja viesus cītīgi vērot mākslas darbus, lai izvēlētos savu īsto darbu, kuru vēlēsies iegūt uzvaras gadījumā.

Par gleznām pozitīvi izteicās ne tikai uzņēmēja Sveta Loeva, kura ir liela gleznu cienītāja, bet arī māksliniece, Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara sieva Ieva Bondare.

Ja parasti cilvēkiem, kuri neinteresējas par mākslu, nepatīk izstādes un bilžu vērošana, šī izstāde atšķiras ar to, ka fotogrāfijas un gleznas ir saprotamas, skaistas, nekas netiek pārspīlēts, viss ir viegli uztverams un baudāms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu