Jūlija beigās Jūrmalā notiks konkurss "Jaunais vilnis 2007" (10)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 25.jūlija līdz 30.jūlijam Dzintaru koncertzālē notiks starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis 2007". Konkursa norisi pārraidīs telekanāli TV3 un 3+.

Šogad konkursa mūza, kā arī tā vadītāja būs krievu estrādes primadonna Alla Pugačova. Viņa vadīs arī tā saukto "Jaunā viļņa" meiteņu ballīti, kurā uzstāsies krievu estrādes pārstāves - Kristīna Orbakaite, Alsu, Laima Vaikule, Žanna Friske, Andželika Varum, Ļubova Uspenska un citas.

Kā viesi konkursā piedalīsies arī Leonīds Agutins, Valērijs Meladze, Nikolajs Baskovs, Igors Nikolajevs, Aleksandrs Serovs, Ļevs Ļeščenko, Sofija Rotaru, Dima Bilans un citi.

Konkursa pusfinālā piedalījās 150 konkursanti no 25 pasaules valstīm. Finālā ir iekļuvuši 18 dalībnieki no 14 valstīm. Kopumā atlases kārtās organizatoriem nācās noklausīties 8000 muzikālo pieteikumu no 37 valstīm. Šogad konkursa balvu fonds ir pieaudzis līdz 100 000 dolāru (51 700 latu).

25.jūljā paredzēta konkursa atklāšana, 26.jūlijā būs konkursa pirmā diena un Puišu vakars, 27.jūlijā iecerēts žūrijas koncerts un otrā konkursa diena, 28.jūlijā - vakars ar Igoru Krutoju, 29.jūlijā paredzēts Meiteņu vakars un trešā konkursa diena, bet 30.jūlijā - konkursa noslēgums.

Konkursā piedalīsies Nastja Kočetkova, Nataša Vinokura un Maša Novikova no Krievijas, Vasilijs Lazarovičs un duets "Barselona" (Vladimirs Tkačenko un Gaļina Gavrilko) no Ukrainas, Kate un Issa Samer no Čehijas, Poļina Smolova no Baltkrievijas, Eleonora Gogolašvilli no Gruzijas, bends "Rin Go" no Kazahstānas, Francisca Urio no Vācijas, Alessandro Calemme no Itālijas, Mihaijs Traistariu no Rumānijas, Andris Ērglis no Latvijas, Marina Lučenko no Polijas, Martakass Konstantinass no Grieķijas, Natālija Gordijenko no Moldovas un Chioma no ASV.

Iepriekšējos gados "Jaunajā vilnī" uzvarējuši arī Latvijas pārstāvji - grupa "Cosmos" un dziedātājs Intars Busulis.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu