Mērfijs atsakās no "Oskaru" ceremonijas vadīšanas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas komisko lomu aktieris Edijs Mērfijs (Eddie Murphy) trešdien atteicās no "Oskaru" pasniegšanas ceremonijas vadīšanas 26.februārī, paziņojot to dienu pēc tam, kad šīs ceremonijas producents Brets Ratners (Brett Ratner) iesniedza atlūgumu sava pret gejiem vērsta komentāra dēļ, paziņoja ceremonijas organizētāji.

Amerikas Kino mākslas un zinātņu akadēmija trešdien paziņoja, ka Ratnera vietā ceremonijas producents būs Braiens Greizers (Brian Grazer). Vēl nav paziņots, kurš ceremoniju vadīs Mērfija vietā.

"Es saprotu, kā Edijs jūtas, zaudējot savu radošo partneri Bretu Ratneru, un mēs visi vēlam viņam labu,"

sacīja akadēmijas prezidents Toms Šeraks.

"Pirmkārt un galvenokārt gribu pateikt, ka pilnīgi saprotu un atbalstu katras puses lēmumu attiecībā uz producentu maiņu šāgada Akadēmijas balvu [pasniegšanas] ceremonijai. Es tiešām gribēju piedalīties šovā, kuru mūsu komanda sāka izstrādāt, bet esmu pārliecināts, ka jaunā producenta komanda un [ceremonijas] vadītājs paveiks tikpat lielisku darbu," sacīja Mērfijs.

Ceremonijas organizētāji septembra sākumā paziņoja, ka 84. ikgadējo Amerikas Kino mākslas un zinātņu akadēmijas balvu "Oskaru" piešķiršanas ceremoniju nākamā gada februārī Losandželosā vadīs Edijs Mērfijs, kuram šāds gods uzticēts pirmoreiz.

Kad šā gada februārī "Oskaru" pasniegšanas ceremoniju vadīja dramatisko lomu aktieri Anna Hetaveja un Džeimss Franko, kritiķi un daudzi skatītāji raksturoja to kā pārāk garlaicīgu pasākumu. Domājams, ka Mērfijs tika izraudzīts ar mērķi padarīt šo ceremoniju interesantāku.

Līdztekus Mērfijam par ceremonijas producentu tika izraudzīts režisors Brets Ratners, kurš pazīstams ar spraiga sižeta filmām un komēdijām. Arī Ratneram "Oskaru" piešķiršanas ceremonijas producenta loma bija piešķirta pirmoreiz.

Ratners pagājušonedēļ, atbildot uz jautājumu, kā viņš strādā, sacīja: "Mēģinājumi ir domāti pediņiem." Pirmdien Ratners nāca klajā ar izteikumiem par savu seksuālo dzīvi un attiecībām ar Holivudas aktrisēm, tostarp Lindsiju Loenu un Olīviju Mannu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu