"Oskaru" producents: "Mēģinājumi ir priekš pediņiem"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Homofobisku izteikumu dēļ no "Oskara" balvu ceremonijas producenta amata atkāpies amerikāņu kinorežisors Brets Ratners (Brett Ratner), paziņoja ASV Kinoakadēmija.

Ratners pagājušajā nedēļā diskusijā par savu jaunāko filmu "Tower Heist" ("Kā aplaupīt debesskrāpi") atbildē uz jautājumu par viņa darba metodēm piezīmēja:

"Mēģinājumi ir priekš pediņiem".

Režisora izteikumi izraisījuši sašutumu vētru, komentētājiem norādot, ka "Ratners ne tikai aizvainojis gejus, kas, iespējams, ir pēdējie atlikušie "Oskaru" lojālie skatītāji, [..] bet arī skaidri pateicis, ka smags darbs un gatavošanās lomai ir priekš stulbeņiem".

Skandāla iespaidā Ratners otrdien iesniedzis atlūgumu ASV Kinoakadēmijas prezidentam Tomam Šerakam (Tom Sherak).

"Vārdiem ir nozīme, un tiem ir sekas. Brets ir labs cilvēks, bet viņa komentāri ir nepieņemami," sacīja Šeraks, pieņemot Ratnera atlūgumu.

84. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 2012. gada 26.februārī, un to vadīs amerikāņu komiķis Edijs Mērfijs (Eddie Murphy).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu