TVNET ceļvedis. Ko darīt brīvdienās? (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klāt jauna nedēļas nogale, bet jautājums nemainīgs - ko gan lai jēdzīgu šajās brīvdienās iesāk? Lūk, daži ieteikumi!

Protams, brīvdienās var darīt daudz ko. Sākot ar pavisam praktiskām un sportiskām lietām, kā sakopt māju, mazgāt veļu, mainīt automašīnai riepas, slēpot, vākt rudens lapas, beidzot ar vairāk vai mazāk izglītojoša rakstura aktivitātēm - teātra, kino, mākslas galeriju, deju klubu, literatūras pulciņu, brīvdabas pasākumu u.tml. apmeklēšanu.

Svarīgi! Jāpatur prātā - vienmēr pastāv iespēja nedarīt pilnīgi un absolūti neko. Arī tas reizēm ir nepieciešams. 

Ko rāda kino?

Šonedēļ ir sācies starptautiskais kinoaktieru festivāls "Baltijas pērle", kas vēl līdz 26. oktobrim norisināsies kino "Rīga" un Kongresu namā. Programmā daudzas kino festivālos augstu vērtētas filmas. Festivāla pamatprogrammā ietvertas filmas, kuras spēcīgi saviļņojušas skatītājus Kannu, Venēcijas un Berlīnes festivālā, izraisot vētrainas emocijas un spraigas diskusijas.

Rīgas kinoteātros no šodienas sāk izrādīt jauno animācijas filmu "Nejaukais es" (Despicable Me), jauno Brūsa Vilisa komēdijgrāvēju "RED aģenti: atvaļināti un sevišķi bīstami", kā arī no šodienas, 22.oktobra, "Kino Citadele" filmu programmā iekļauta jauna latviešu dokumentālā filma "Kleitas, mātes un meitas", kas ir sirsnīgs stāsts par meitenēm tīņu vecumā, par viņu mammām un ģērbšanos. Dokumentālā filma veidota tā, lai tā būtu interesanta gan pusaudzēm, gan viņu māmiņām, gan plašākai auditorijai.

"Kleitas, mātes un meitas"
"Kleitas, mātes un meitas" Foto: publicitātes

Ko rāda televīzija?

Kā jau ierasts brīvdienās, komerctelevīziju galvenais nedēļas nogales notikums ir šovs, tomēr arī bez "Dziedošajām ģimenēm", "Milžu cīņām" u.tml. brīnumiem zilais ekrāns piedāvā ko jēdzīgu. Īpaši jau kvalitatīvus autorraidījumus producē pēdējā laikā kritizētā Latvijas Televīzija - "Ielas garumā", "Vides fakti", "Ziemeļu puse", "Kas te - es te!" u.c.

Dzīvā mūzika klubos

Piektdien, 22.oktobrī, uz Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu kluba skatuves kāps roka, poproka stilā spēlējošā grupa "Ēnas". Koncerta apmeklētājus gaida gan košs gaismu šovs, gan interesanti skaņas tehnikas risinājumi. Tomēr galvenais akcents šajā vakarā būs dziesma "Wrong song", kas turpinās šopavasar ar singlu "Seven" sākto ieskatu gaidāmajā albumā. Šajā pašā vakarā klubā "Nabaklab" notiks "Radio Naba" raidījuma "Partitūra" viena gada jubilejas ballīte, savukārt restorānā "Godvil" gaidāms Maskavas klubu tradīcijās ieturēts elektroniskās mūzikas pasākums "Mosday". Klubā "Depo" savu 26. jubileju svinēs Igaunijas vecākā pankgrupa "Vennaskond".

Foto: Jānis Žilde/TVNET

Koncerti

22. un 23. oktobrī plkst.19 Lielajā ģildē ar Gustava Mālera 2.simfoniju, kas pazīstama arī kā "Augšāmcelšanās simfonija" jauno sezonu sāks Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO).

23.oktobrī "Rīgas mākslas telpā" sāksies bigbendu festivāls, kas turpināsies līdz 15.novembrim. Festivāla norises laikā trīs koncertos pašmāju un ārzemju mūzikas zvaigznes izpildīs džeza mūziku. Īpašu programmu būs sagatavojuši Kārļa Vanaga "City Jazz Big Band" ar Jāņa Stībeļa piedalīšanos, zviedru komponista Matsa Holmkvista "Stora Stygga" un Magnusa Lindgrena "Batacuda Jazz", kura koncertā piedalīsies arī "City Jazz Big Band" pūtēju grupa.

23.oktobrī Spīķeru koncertzālē "Latvijas Koncerti" aicina uz koncertu "Dzīvā mūzika. Ziemeļsaules pieskāriens", kur klarnetists Egīls Šēfers kopā ar domubiedriem - pianistu Tomu Ostrovski un čellistu Ēriku Kiršfeldu - atskaņos gan dzirdētas kompozīcijas, gan jaundarbus atraktīvā un viegli uztveramā veidā.

Ar dažādiem pasākumiem un koncertiem Spīķeru koncertzālē turpinās jaunās mūzikas festivāls "Arēna 2010".

Dzimto zemi ar koncertiem turpina apciemot arī Ainars Mielavs un dziedātājs Igo. Siguldas pilsētas kultūras namā šovakar plkst.19 notiks populārās Latvijas estrādes grupas "Eolika" koncerts.

Egīls Šēfers
Egīls Šēfers Foto: publicitātes

LNO iestudēts balets "Sapnis vasaras naktī"

Latvijas Nacionālajā operā horeogrāfs Jurijs Vamošs ir iestudējis baletu "Sapnis vasaras naktī", kura pirmizrāde notiks šodien - 22.oktobrī. Iestudējumā, kurš veidots pēc Viljama Šekspīra lugas motīviem, skanēs Fēliksa Mendelszona-Bartoldi mūzika. Pie diriģents pults būs Mārtiņš Ozoliņš.

Lomās būs redzams Raimonds Martinovs, Aleksejs Avečkins, (Oberons), Jūlija Gurviča, Margarita Demjanoka, Iļana Puhova (Titānija), Intars Kleinhofs, Aleksandrs Osadčijs (Paks), Andris Pudāns, Ulvi Azizovs, Elvijs Fedukovičs (Robins), Ringolds Žigis, Arturs Skuteļskis (Ēzelis), Elza Leimane-Martinova, Sabīne Guravska (Helēna), Juka Mijake, Jolanta Lubēja (Hermija).

Grāmata klēpī

Protams, vienmēr var apmeklēt arī kādu jaunās sezonas teātra izrādi, kādu jaunu mākslas darbu izstādi. Var arī vienkārši visas brīvdienas veltīt sarunai ar kādu rakstnieku, proti, nodoties kādas interesantas grāmatas lasīšanai.

KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU CITU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu