Gaidāmā vasara solās būt bagāta filmu uzņemšanas jomā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šī vasara solās būt ļoti saspringta kino nozares speciālistiem, jo vasaras mēnešos iecerēts veikt vairāku spēlfilmu filmēšanu.

Paredzēts, ka šovasar uzņems trīs filmas, kas saņēmušas finansiālu atbalstu Nacionālā kino centra (NKC) rīkotajā konkursa programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei», kā arī filmēšanu šajā vasarā iecerējuši veikt filmu veidotāji, kuri ar savu spēlfilmu projektiem vēl tikai pretendē uz atbalstu NKC rīkotajā 2016. gada filmu ražošanas projektu konkursā.

Kā uzskata NKC vadītājas vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis, līdz ar to šī vasara kino ļaudīm varētu izvērsties saspringta, jo gan filmēšanai vajadzīgās tehnikas, gan speciālistu ir tik, cik ir.

Uz finansējumu spēlfilmu ražošanas konkursā pretendē deviņi filmu projekti - režisores Lailas Pakalniņas spēlfilmas projekts «Pasaka», Jura Poškus topošā spēlfilma «Saule spīd 24 stundas», Viestura Kairiša projekts «Pilsēta pie upes», Konstantina Kovalova un Ināras Kolmanes projekts «Dzīvi apraktie», kā arī Jevgēņija Paškēviča spēlfilmas projekts «Ko zina klusā Gerda».

Tāpat uz finansējumu cer Māris Martinsons ar spēlfilmas projektu «Maģiskais kimono», Juris Kursietis ar «Oļeg», Una Celma ar «Dzīve blakus» un jaunais režisors Jānis Ābele ar spēlfilmas projektu «Jelgava 94».

Savukārt filmām bagāts solās būt 2018.gads, jo šajā gadā pie skatītājiem nonāks gan programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» atbalstītās filmas, gan arī citas spēlfilmas, kas būs ieguvušas finansējumu NKC rīkotā spēlfilmu ražošanas konkursā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu