«Dabas koncertzāle» iekļuvusi balvas «Natura 2000» finālā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Multimediju projekts «Dabas koncertzāle» iekļuvis balvas «Natura 2000» finālā, liecina ieraksts projekta «Facebook» profilā. No balvai iesniegtajiem 83 pieteikumiem finālā iekļuvuši 24. To vidū ir dažādi ar dabas aizsardzību un pētniecību saistīti projekti visā Eiropā.

Konkursa «Natura 2000» mērķis ir nodrošināt Eiropas vērtīgāko un apdraudētāko sugu, kā arī biotopu aizsardzību. Balvu dibinājusi Eiropas Komisija, lai atzīmētu un izceltu labākos dabas aizsardzības paraugus Eiropā.

Uzvarētāji svinīgā ceremonijā tiks paziņoti 23. maijā. Līdz 8. maijam norisinās arī skatītāju simpātijas balsojums. Par savu favorītu iespējams balsot balvas mājaslapā «natura2000award-application.eu».

Bezpeļņas organizācija «Dabas koncertzāle» dibināta 2005. gadā. Katru gadu tā rīko izglītojošu un izklaidējošu festivālu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību konkrētai sugai dabā un pastiprinātu sapratni par dabas aizsardzības pasākumiem šīs sugas specifiskā biotopā. Vides mūzikas koncerts «Dabas koncertzāle» top zinātnes un mākslas saskarsmē. Tajā zinātnieki, mūziķi, dzejnieki, fotogrāfi un filmu autori kopīgi veido izrādi, kuras galvenais varonis ir daba.

«Dabas koncertzāles» mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par Eiropas Savienībā aizsargājamiem biotopiem un pareizu to apsaimniekošanu. Desmit gadu laikā «Dabas koncertzāles» pasākumi norisinājušies jau 17 pašvaldībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu