Apglabāts Maikls Džeksons (papildināts) (37)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas vakarā Losandželosas kapsētā "Forest Lawn Memorial Park" kapā guldītas popmūzikas karaļa Maikla Džeksona mirstīgās atliekas.

(Papildināta 3. un 7. rindkopa, pievienots teksts pēc 8. rindkopas.)

Privātā ceremonijā ģimenei un draugiem piedalījās arī tādas slavenības kā aktrise un tuva Džeksona draudzene Elizabete Teilore, beisbolists Barijs Bonds, aktieris Makolejs Kalkins, Mila Kunisa, mūziķe un Džeksona bijusī sieva Liza Marija Preslija un horeogrāfs Kenijs Ortega.

Nezināmu iemeslu dēļ Džeksonu ģimene neieradās laikā un ceremonijas sākums aizkavējās par divām stundām. 77 gadus vecā Teilore un citi bēru viesi bija spiesti gaidīt dziedātāja tuviniekus trīsdesmit grādu temperatūrā pēc Celsija. Daži viesi centās atvēsināties, vēdinoties ar programmiņām. Kopumā ceremoniju apmeklēja aptuveni 250 cilvēku.

Kā aģentūrai AP atklāja viens no bēru viesiem, ceremonijai sākoties, popmūziķa ģimene un draugi tika aicināti sacīt atvadu vārdus, un daži tā arī darīja, paužot savu apbrīnu Džeksona ģimenei, kas izrāvās no nabadzības. Draugi atcerējās Maikla Džeksona humora izjūtu, sakot: ja viņš būtu šeit, viņš smietos un smaidītu.

Pēc atvadu runām bēru viesi piecēlās un devās uz mauzoleju, sekojot pieciem Džeksona brāļiem, kas nesa ar ziediem bagātīgi noklāto zelta zārku. Visiem brāļiem bija spilgti sarkanas kaklasaites un kristāliem izrotāti cimdi uz vienas rokas. Mauzolejā Keterīnai Džeksonai kļuva tik slikti, ka viņa pameta telpas un tikai pēc brīža atgriezās, atklāja kāds viesis.

Džeksona desmit gadus vecā meita Perisa sāka raudāt, kad bēru viesi iegāja mauzolejā, taču viņas brāļi - divpadsmitgadīgais Prinss Maikls un septiņus gadus vecais Prinss Maikls II saglabāja mieru visas pusotru stundu ilgās ceremonijas laikā. Džeksona bērni novietoja uz tēva zārka ar vizuļiem rotātu kroni.

Atvadoties no popmūzikas karaļa, vairākas dziesmas nodziedāja R&B dziedātāja Gledisa Naita un aktieris un dziesmu autors Kliftons Deiviss. Gledisa Naita dziedāja gospeli "His Eye is on the Sparrow", kā arī skaitīja lūgšanu "Mūsu Tēvs debesīs", kas daudzus aizkustināja līdz asarām, savukārt Deiviss dziedāja "Never Can Say Goodbye", ko viņš septiņdesmitajos gados sarakstīja grupai "Jackson 5".

Pēc ceremonijas beigām Džeksona māte Keterīna bija tik ļoti fiziski un emocionāli iztukšota, ka viņai bija nepieciešama palīdzība, lai iekāptu automašīnā.

Pie ieejas kapsētā aiz drošības barjerām pulcējās vairāki simti mediju pārstāvju un neliela fanu grupa, kā arī policija, kas rūpējās par drošību un ceremonijas privātumu.

Gregs Hariss no Ērvainas, Kalifornijas štata, bija viens no pirmajiem Džeksona faniem, kas ieradās pie kapsētas vairākas stundas pirms ceremonijas sākuma. "Te nav nekā daudz, ko redzēt," teica Hariss, sēžot tuvējā autobusa pieturā, no galvas līdz kājām ģērbies melnā. "Es tikai vēlējos būt šajā vietā. Jācer, ka es redzēšu ģimeni."

Vēlāk pēcpusdienā Kortlends Logers kopā ar saviem draugiem stāvēja pie tuvējā veikala, turot rokās 24 metrus garu plakātu ar uzrakstu "Popmūzikas karalis Maikls Džeksons, kas aizgāja pārāk agri". Logers izteica cerību, ka vēlāk viņiem pievienosies citi fani, kas palīdzētu turēt milzīgo plakātu.

Saulei rietot, pie drošības barjerām pulcējās aizvien vairāk fanu cerībā kaut ko ieraudzīt, kamēr ierodas viesi. Keterīna Montoija kopā ar deviņus gadus veco dēlu ieradās no tuvējās pilsētiņas Komērsas, tikai lai no attāluma paskatītos uz kapsētas strūklaku. "Es gribētu, lai te būtu vairāk fanu," viņa sacīja, nespējot valdīt asaras.

Neskatoties uz savu spožo karjeru astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados, pēc vairākām apsūdzībām nepilngadīgo seksuālā izmantošanā Maikla Džeksona slava apsūbēja, taču pēc vairāku gadu klusuma 2009.gada martā viņš negaidīti paziņoja par 50 atgriešanās koncertiem Londonas arēnā "O2", kuriem vajadzēja sākties 8.jūlijā. Biļetes tika pilnībā izpārdotas pāris stundas pēc parādīšanās pārdošanā, un pat izskanēja runas, ka mūziķis varētu doties arī pasaules koncertturnejā pēc Londonas koncertu beigām 2010.gadā. Tomēr pāris nedēļas pirms koncertu sākuma 25.jūnijā popmūziķis negaidīti nomira no sirds apstāšanās. Pilnīgu analīžu veikšanai un viņa nāves cēloņa noskaidrošanai izmeklētāji paturēja dziedātāja smadzenes, tāpēc pilnībā Džeksons tika apglabāts tikai divus mēnešus pēc nāves. Saskaņā ar izmeklētāju atzinumu, mūziķis tika nonāvēts, viņam injicējot vairāku medikamentu kokteili.

Komentāri (37)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu