Sākas Saulkrastu džeza festivāls "Saulkrasti Jazz’2006" (programma) (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar no 24. līdz 29. jūlijam jau devīto reizi ar „Bensons Auto” atbalstu notiks starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls, kas daudziem džeza cienītājiem gādās par lieliski pavadītu jūlija nogali.

Nedēļu garajā džeza maratonā norisināsies septiņi koncerti, kā arī festivāla radošā nometne, kuras ietvaros jaunajiem džeza mūziķiem būs iespēja gūt jaunus muzikālus iespaidus un pilnveidot muzikālās dotības Latvijā un pasaulē pazīstamu džeza mākslinieku virsvadībā.

Kā zināms, Saulkrastu džeza festivāls sākās tieši kā bundzinieku saiets, un arī tagad festivāla radošie tēvi – džeza bundzinieki Tālis Gžibovskis un Raimonds Kalniņš – festivālā īpašu uzmanību velta kvalitatīvas jauno Latvijas bundzinieku apmācības nodrošināšanai. Šogad pirmo reizi festivāla radošās nometnes ietvaros notiks bundzinieku konkurss, kurā jaunajiem bundziniekiem būs iespēja mēroties spēkiem sitamo instrumentu spēles pārvaldīšanas mākslā, tādējādi veicinot veselīgu konkurenci, kas ir viens no veiksmīgas profesionālās izaugsmes stūrakmeņiem. Konkursu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs festivāla pedagogi, viesmūziķi un neatkarīgie eksperti, savukārt laureātu balvas nodrošinās sitamo instrumentu ražotājs “Paiste”.

Festivāla laikā no 24. līdz 27. jūlijam katru vakaru nometnes estrādē „Minhauzena Unda” notiks vakara koncerti un Jam Session, kuros šogad būs iespējams redzēt gan labākos Latvijas džeza mūziķus - Raita Ašmaņa vadīto Jelgavas bigbendu, grupas “Save As”, “Riga Groove Acoustic” un Nika Gothema un Amber kopprojektu “City 4-tet”, gan iepazīties un atkalredzēties ar tādiem spilgtiem ārvalstu džeza kolektīviem kā “Triband” (Vācija), “David Becker Tribune” (Vācija, ASV), “Igor Bril and Sons” (Krievija) un “Toomas Rull Quartet” (Igaunija).

Festivāla galvenais viesis šogad būs improvizācijas ģēnijs Džons Aberkrombijs (John Abercrombie), kurš 28.jūlijā uzstāsies Saulkrastu brīvdabas estrādē kopā ar grupu “John Abercrombie’s Organ Trio” (ASV), kurā kopā ar slaveno ģitāristu muzicē ne mazāk virtuozi sava aroda meistari - bundzinieks Ādams Nusbaums (Adam Nussbaum) un ērģelnieks Garijs Versače (Gary Versace).

Festivāls tradicionāli noslēgsies ar diviem koncertiem Saulkrastu brīvdabas estrādē 29.jūlijā. Dienas koncertā Saulkrastu džeza festivāla radošās darbnīcas meistarklasēs iegūtās prasmes plašākai publikai demonstrēs festivāla meistarklašu studenti, savukārt noslēdzošo taktssvītru festivālam 29.jūlija vakarā novilks visi festivāla meistarklašu pedagogi kopā ar Gunāra Rozenberga vadīto “Mirage Jazz Orchestra”, kā arī viens no Zviedrijas neatkarīgā džeza skatuves spilgtākajiem tēliem, vairākkārt Zviedrijas labākā džeza mūziķa atzinību ieguvušais saksofonists Jonass Kulhammars ar savu “Jonas Kullhammar Quartet”.

Otrdien, 11.jūlijā, plkst.11:00 džeza klubā Liize, Vecrīgā, Vecpilsētas ielā 19, notiks festivāla preses konference, kurā par festivālu informēs tā idejas autors un mākslinieciskais direktors, viens no pazīstamākajiem Latvijas bundziniekiem Tālis Gžibovskis, festivāla nometnes vadītājs Raimonds Kalniņš, festivāla atbalstītāja Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis, festivāla vokālās meistarklases vadītāja Inga Bērziņa.

Preses konferencē masu mediju pārstāvji varēs akreditēties Saulkrasti Jazz 2006 festivāla koncertiem, kā arī iegūt plašu informāciju par festivāla norisi, meistarklasēm un viesmūziķiem.

Festivālu organizē biedrība „Vasaras mūzikas sesija” ar „Bensons Auto” atbalstu. Nozīmīgu finansiālu atbalstu festivālam sniedz Rīgas dome, Saulkrastu pilsētas dome, Rīgas rajona padome un Valsts Kultūrkapitāla fonds, kā arī šogad festivāla atbalstītāju lokam pievienojies AAS „If Latvia”.

Festivāla programma:

No 24. līdz 27.jūlijam, plkst.20 „Minhauzena Undā”

24. jūlijs – „Triband” (Vācija) + „Save As” (Latvija); Jam Session 25.jūlijs – „David Becker Tribune” (ASV, Vācija) + Bigbends “Jelgava” R. Ašmaņa vadībā; Jam Session 26.jūlijs – „Igor Bril and Sons” (Krievija) + „City 4-tet” (Latvija); Jam Session 27.jūlijs – „Toomas Rull Quartet” (Igaunija) + „Riga Groove Acoustic” (Latvija); Jam Session

28. un 29.jūlijā, Saulkrastu Brīvdabas estrādē

28.jūlijs, plkst.20:00 – „John Abercrombie’s Organ Trio” (ASV). Afterparty pludmales kafejnīcā “Mare”. 29.jūlijs, plkst.12:00 - Festivāla radošās nometnes dalībnieku koncerts. 29.jūlijs, plkst.12:00 - Festivāla noslēguma koncerts. Afterparty pludmales kafejnīcā “Mare”.

Afterparty pludmales kafejnīcā "Mare":

29. jūlijā, Saulkrastu pludmales bārā "Mare" (Ainažu ielā 13a) "Sunset Vibes" deju pasākumu sērijas ietvaros ar Tempur atbalstu notiks "Saulkrastu Jazz 2006" festivāla oficiālā ballīte.

Bārs "Mare" atrodas pie pašas pludmales – kāpās, ar brīnišķīgu skatu uz jūru. Sestdienas vakarā bāra terase pārtaps par deju placi ar kvalitatīvu skaņas sistēmu, disko gaismām un īstu vasaras ballītes atmosfēru!

"Saulkrasti Jazz" festivāla ballītē naktī ar vasarīgiem haus mūzikas ritmiem un džeza noskaņām uzstāsies DJ ROMANTIXX (House Of Love / H55) un JACKMASTER G (House Of Love / H55), kuri jau ir iemantojuši daudzu dvēseliskas deju mūzikas cienītāju atzinību, kopā spēlējot dažādos Rīgas klubos un pasākumos.

Sākums plkst. 22. Ieeja – bez maksas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu