Koru sadziedāšanās, filmas pirmizrāde un citi Freimaņa Mārtiņdienas pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šo svētdien, 9. novembrī, Aizputē pulcēsies Mārtiņa Freimaņa draugi un mūzikas cienītāji, lai svinētu jau par tradīciju kļuvušo Freimaņa Mārtiņdienu.

Arvīda Krieva dokumentālās filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» veidošana iegājusi finiša taisnē, un tās pirmizrāde būs šā gada Mārtiņdienas galvenais notikums. Filmas veidošana sākusies jau tad, kad Mārtiņš vēl nebija plašākai sabiedrībai pazīstams un spēra pirmos soļus uz lielās skatuves. Tā būs filma par Mārtiņa Freimaņa dzīves kāpumiem un kritumiem, par spožajiem sasniegumiem uz skatuves un dzīves realitāti.

Pirms filmas pirmizrādes koncertu sniegs Aizputes novada, Liepājas un Rīgas kori. Skaistākās Freimaņa dziesmas kopā ar koriem izpildīs Mārtiņa draugi: Emīls Balceris, Anita Intaite, Matīss Pavītols, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, grupa Tumsa un citi.

Visas dienas garumā Aizputes ielās skanēs Mārtiņa Freimaņa mūzika. Mārtiņš reiz smejoties teicis savai bērnības draudzenei Maijai Kalniņai, ka pie viņa bērnības mājas Kalvenes ielā 30 kādreiz būs piemiņas plāksne ar uzrakstu «Te dzīvoja Mārtiņš Freimanis». Un šī Mārtiņa vēlēšanās tiks piepildīta – nodibinājums «Mārtiņa Freimaņa fonds» sadarbībā ar tēlnieku Kārli Alaini izveidojis piemiņas plāksni, kuras atklāšana notiks Freimaņa Mārtiņdienas ietvaros. Lielākā plāksnes daļa izlieta no čuguna (Aizputes 11. Starptautiskā čuguna simpozija ietvaros 2014. gada jūlijā), bet kāds īpašs Mārtiņa sacerēts un ar roku rakstīts teikums veidots no nerūsējošā tērauda stieņiem.

Freimaņa Mārtiņdienas pasākumi:

12.00 Aizputes Mākslas skolas izstāžu zālē tiks atklāta Mārtiņa Freimaņa grāmatas «Zālīte truša dvēselei» ilustrāciju izstāde

15.00 tikšanās Misiņkalna kapos

16.00 piemiņas plāksnes atklāšana pie Freimaņa bērnības mājas Kalvenes ielā 30, Aizputē

18.00 Koncerts un filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» pirmizrāde Aizputes novada sporta centrā. Biļetes cena iepriekšpārdošanā – 7 EUR, pasākuma dienā – 9 EUR. Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā: http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/8487

Katra nopirktā biļete ir ziedojums Mārtiņa Freimaņa fonda labdarības mērķu realizēšanai.

Vairāk informācijas www.mff.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu