Izdots pirmais Latvijas Radio pasaku ierakstu kompaktdisks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

25.aprīlī Hipotēku banka sadarbībā ar “Platforma Records” prezentēja Latvijas Radio viļņos pagājušā gadsimta 50. līdz 80. gados skanējušās un tagad atkal izdotās pasakas, kuras vairums pieaugušo atceras kā savas bērnības neatņemamu sastāvdaļu.

Pirmā CD pasakas - “Slavenais Pīlēns Tims” (1955), “Vinnijs Pūks un viņa draugi” (1967) un “Trīs ruksīši” (1959) – ir vairāku paaudžu vērtības, kuras pirms daudziem gadu desmitiem ierunājuši tautā iemīļoti aktieri, piemēram, Vera Singajevska, Anta Klints, Velta Skurstene, Maija Grīnberga, Zenta Lēpe utt. Arī pārējie pasaku CD sērijas ieraksti ir jaukas atmiņas raisoši, piemēram – „Pauks un Šmauks”, „Velniņi”, „Zelta vērpējas”, „Brēmenes muzikanti”, „Dakteris Aikāsāp”, „Kā biezputra apvainojās”, „Reiz sensenos laikos” un „Kā zaķi pīrāgus sargāja”.

Projektam dots nosaukums “Pasaku lāde – pirms miedziņš nāk” un kopā 2007.gadā no aprīļa līdz novembrim tiks izdoti 5 pasaku ierakstu kompaktdiski. Pasaku ierakstus visa gada garumā par simbolisku un zemāku cenu nekā mazumtirdzniecībā varēs iegādāties visās Hipotēku bankas filiālēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu