Piedzēries, sanarkojies, bet lielisks. Kas tas ir? (43)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mini manu mīkliņu... Atbilde, protams, ir rokmūziķis! Filmas "Aizmirst Sāru Maršalu" režisora Nikolasa Stolera (Nicholas Stoller) jaunākais garadarbs "Dabū viņu uz skatuves" (Get Him to the Greek) jau uz mūsu kinoekrāniem.

Man jāatvainojas, ka neesmu uzrakstījis par šo filmu agrāk, jo uz kinoekrāniem tā ir jau no 20. augusta, tomēr vēl var paspēt, precīzāk sakot, vajag paspēt redzēt!

Apraksts. Mūzikas ierakstu kompānijas darbiniekam Āronam tiek uzticēts nogādāt britu rokzvaigzni Oldesu Snovu no Londonas uz Losandželosu, kur mūziķim paredzēts atgriešanās koncerts slavenajā Greek Theater. Oldess Snovs ir izcils mūziķis un rokenrola leģenda, taču pēc sirdi plosošiem notikumiem mīlas frontē un neveiksmēm karjerā ir izkritis no aprites. Uzzinājis, ka viņa mūža mīlestība - modele un popzvaigzne Džekija Kjū ir Losandželosā, viņš tomēr nolemj doties līdzi Āronam, lai vispirms no jauna iekarotu viņas sirdi un pēc tam mēģinātu vēlreiz uzkāpt pa slavas kāpnēm.

72 stundu laikā Āronam būs jāpiedzīvo dažbrīd prātam neaptveramas lietas, lai nogādātu mūziķi sveiku un... zināmā mērā veselu līdz galamērķim, bet beigu beigās viņš dabūs Oldesu uz skatuves!

Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves"
Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves" Foto: publicitātes

Pārdomas. Jā, sekss, nauda, narkotikas un alkohols, kā jau mēs zinām - tas viss ir ļoti slikti, tomēr tā ir daudzu rokmūziķu un mūziķu  ikdiena, mirklis, par kuru aizsapņojušies un aizdomājušies ir daudzi, neskatoties uz to, cik tas viss ir slikti.

Filma atgādina gan par slavas un naudas izpriecu skaistumiem, gan nedienām, īpaši uzsverot to, cik parasti cilvēki ir šie mūziķi... jā, un vientuļi.



"Dabū viņu uz skatuves" scenārija ideja ir radusies no pirmās Nikolasa Stolera filmas "Aizmirst Sāru Maršalu" otrā plāna tēla, rokzvaigznes Eldosa Snova (Aldous Snow), kuru abās filmās atveido komiķis Rasels Brandts (Russel Brandt). Šajā filmā viņa komandai pievienojas ģeniāls komiķis, aktieris Džouns Hils (Jonah Hill), kurš iepriekš manīts daudzās patiešām labās un smieklīgās filmās: "Knocked Up", "Superbad", "Funny People" un daudzās citās.

Filma ir ļoti smieklīga, gan ar īpaši gudriem jokiem, gan ar tādiem, kas liks sarkt un bālēt pat vulgāra un perversa humora mīlētājiem.  "Dabū viņu uz skatuves" savādi pasmejas par mūzikas industrijas un vispārējo pasaules finansiālo krīzi, parādot, cik dīvaini rīkoties mēdz producenti un kādu stulbumu mēdz klausīties "mūzikas mīļi".

Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves"
Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves" Foto: publicitātes

Filma jau no paša sākuma mūs uzrunā ar pāris ļoti jokainiem videoklipiem, kas smieties liks visiem melnā humora cienītājiem, bet "Dabū viņu uz skatuves" necenšas skatītāju mulsināt ar neparedzamām beigām vai filmas gaitu, tā vienkārši rit savu gaitu, liekot akcentus uz jokiem, stāstu un iepazīstinot mūs ar tās tēliem.

Īstiem mūzikas faniem ir ko šajā filmā redzēt; tiek pieminēta amerikāņu lieliskā psihodēlija, grupa "The Mars Volta", filmā piedalās leģendārās grupas "Metallica" bundzinieks Larss Ulrihs un īpaša uzslava visiem pazīstamajam Šonam Kombsam (Sean Combs), kuru visi pazīst ar skatuves vārdu "P. Diddy".

Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves"
Kadrs no filmas "Dabū viņu uz skatuves" Foto: publicitātes

Filma nav perfekta, vairāki mirkļi tajā ir pārlieku dramatizēti, daži pārlieku gari un lieki, bet tas nespēj sabojāt filmas "zvaigžņu" radīto patīkamo atmosfēru, smieklīgos jokus atgādinājumu, ka mēs visi esam tie, kas esam. Arī mūsu zvaigznes mēdz būt vientuļas, arī bagātie raud, kā vecmāmiņas teiktu.

Iesaku visiem, kuriem labas filmas, mūzika un komēdijas nav sveša lieta.

Vērtējums: 9/10

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu