Noslēdzies 16. starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 16. martā, ar spožu koncertu Liepājas teātrī noslēdzās 16. starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kas no 9. līdz 16. martam astoņos koncertos Liepājas teātrī un Graudu ielas koncertzālē pulcēja trīspadsmit pianistus no Latvijas, Kanādas, Itālijas, Kubas, Francijas, Zviedrijas, Krievijas un Brazīlijas.

Festivālu 9. martā atklāja Kšištofs Jablonskis (Kanāda), Džuzepe Andaloro (Itālija) un jaunā latviešu pianiste Agnese Egliņa kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un Imantu Resni. Trijotne uz vienas skatuves satikās arī 10. marta koncertā "No baroka līdz romantismam". Kamermūzikas programmas skanēja arī 12. martā, kad koncertā "No Dārziņa līdz Talemicu..." muzicēja latviešu pianists Uģis Krišjānis un francūzis Gijoms Kopola, kā arī 14. martā koncertā "Paaudžu satikšanās", kurā spēlēja franču pianists Žans Bernārs Pomjē un Krievijas pianisma pārstāvis Aleksejs Volodins. Brāļu dubultkoncertā 13. martā bija iespēja dzirdēt pianistus Patriku un Peteru Jablonskus no Zviedrijas. 11. martā džeza cienītājiem festivāls piedāvāja koncertu "Latino džezs" kopā ar kubieti Rolando Lunu, latvieti Māri Briežkalnu un igauņu kontrabasistu Toivo Untu. Lielais klaviermūzikas vakars 15. martā uz Liepāju jau trešo reizi atveda Dmitriju Baškirovu, ar kuru vienā koncertā muzicēja francūziete Brižita Anžerē.

Festivāls izskanēja 16. martā Liepājas teātrī. Noslēguma koncertā Žans Bernārs Pomjē kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un maestro Imantu Resni atskaņoja Bēthovena 3. klavierkoncertu, Aleksejs Volodins interpretēja Ravēla Koncertu klavierēm ar orķestri, bet vētrainākās skatītāju ovācijas izpelnījās brazīliete Kristīne Ortiza, Latvijā pirmatskaņojot tautieša Eitora Vila-Lobosa Brazīliešu bahiānu Nr.3, kā arī publikas dedzīgi lūgtas piedevas.

Jāpiebilst, ka temperamentīgā pianisma dīva Kristīne Ortiza Latvijā atgriezīsies jau pavisam drīz, lai Latvijas Koncertu organizētajā koncertciklā Gold Piano 29. martā Melngalvju namā atskaņotu savu soloprogrammu.

Festivāla Noslēguma koncertā tika pasniegta arī jaundibinātā festivāla atbalstītāja Latvijas Krājbankas balva. Iecerot to kā tradīciju arī nākamajiem festivāliem, pirmoreiz to saņēma Liepājas simfoniskais orķestris un tā galvenais diriģents, Festivāla idejas autors Imants Resnis. Izskanot festivālam, Latvijas Krājbankas prezidents Mārtiņš Bondars Imantam Resnim dāvāja Valda Buša gleznu "Pakalni".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu