"Dzeguzīte" visai ģimenei (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisors Rolands Laķis tikko pabeidzis televīzijas dokumentālo filmu par bērnu vokālo ansambli "Dzeguzīte". Televīzijas pirmizrādi filma piedzīvos LNT kanālā 6. aprīlī plkst. 12.

Filmā R.Laķis tuvāk aplūko "Dzeguzītes" un Maestro Raimonda Paula ilggadējo un veiksmīgo sadarbību dažādu paaudžu griezumā: “Nesen Pauls nosvinēja savu 70 gadu jubileju, bet jaunākie “dzeguzēni” ir desmit reizes jaunāki. Ko viņiem nozīmē Pauls? Kā veidojusies komponista un bērnu sadarbība un ko katram no viņiem tā nesusi?” Uz šiem jautājumiem atbildes centīsies rast jaunā TV dokumentālā filma.

Nākamajās dienās pēc filmas TV pirmizrādes – 7. un 8. aprīlī – “Dzeguzīte” un Raimonds Pauls visus aicina uz savu jauno koncertprogrammu Latvijas Nacionālajā teātrī. Koncerts veidots kā improvizēta jauno “dzeguzēnu” atlase, kurā skatītāji balsos par veiksmīgākajiem kandidātiem uzņemšanai ansamblī. Koncerta otro daļu veido dziesmu programma “Kas notiek Latvijā?”, bet trešo daļu “Anniņa vanniņā” – jau pazīstami un populāri skaņdarbi.

Leģendārais Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis Dailas Martinsones un Raimonda Paula vadībā darbojas jau vairāk nekā 35 gadus. No “Dzeguzītes” nākuši vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki – Valters un Kaža, Mārtiņš Egliens, Gunārs Kalniņš, Ilze Jaunalksne un citi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu