Jūrmalā būs Slavenību aleja (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Jūrmalā būs Slavenību aleja. Šodien jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" dalībnieki Dzintaros veidoja piemiņas plāksni - tā būs pirmais šīs alejas eksponāts.

"Jaunā viļņa" konkursanti šodien uz brīdi iejutās citā ampluā - dziesmu vārdu un deju soļu mācīšanos jaunie censoņi bija nomainījuši pret mēģinājumu radīt ekskluzīvu mākslas darbu. Piedaloties Krievijas, Baltkrievijas un Ķīnas vēstniekiem, visi 16 dalībnieki veidoja piemiņas plāksni. Kā norādīja Krievijas vēstnieks - nozīmīgi notikumi ir jāiemūžina.

Aleksandrs Vešņakovs, Krievijas vēstnieks Latvijā: "Es domāju, ka šis ir gada notikums vismaz Jūrmalā. Vai tad ir vēl kaut kas, kas paliks atmiņā kā lielākais šīs vasaras pasākums?"

Savas idejas plastikā veidoja arī Latvijas pārstāve Aiša.

Aisha, dziedātāja: "Mēs uztaisījām kaiju tāpēc, ka Jūrmalā to ir daudz, un arī smaidiņu. Tā es vienmēr daru."

Uzrunājot "Jaunā viļņa" dalībniekus, Ķīnas vēstnieks apsolīja, ka konkursu savos televizoros redzēs daudzi Ķīnas iedzīvotāji. Par šādu ziņu priecājas Jūrmalas pašvaldība, cerot piesaistīt tūristus.

Valdis Vītoliņš, Jūrmalas pilsētas izpilddirektors: "Tas, protams, pilsētai ir pozitīvi, un tas, ka Ķīnā skatīsies kaut vai puse iedzīvotāju, tas būs ļoti labi. Mēs būsim gatavi pieņemt izaicinājumu un uzņemt vismaz daļu."

Dalībnieku izveidotā plāksne jau tuvākajā laikā tiks atlieta bronzā un novietota Dzintaru koncertzāles dārzā. Iespējams, nākotnē šī vieta kļūs līdzīga Holivudas zvaigžņu alejai.

Anatolijs Šadurovs, Latvijas Mākslas akadēmijas docents: "Rokas mēs jau redzējām Amerikā, bet Jūrmalā varam taisīt vilni, tas šeit ir galvenais."

"Jaunā viļņa" konkursa programma sāksies nākamajā otrdienā. Sešu dienu laikā skatītājiem būs iespēja baudīt plašu koncertprogrammu un to rādīs arī LNT.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu