Visvairāk miljardieru dzīvo Maskavā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašlaik Maskavu par savu dzīvesvietu uzskata 74 Krievijas bagātnieku elites pārstāvji, kamēr Ņujorkā mitinās tikai 71 miljardieris, liecina trešdien publiskotais ikgadējais žurnāla pasaules bagātāko cilvēku saraksts. Trešajā vietā ar 36 miljardieriem ierindojusies Londona.

Maskava pārņēmusi līdzšinējo Ņujorkas titulu kā pilsēta, kurā dzīvo visvairāk miljardieru, liecina žurnāla "Forbes" dati.

"Šogad vadošais stāsts [Eiropā] atkal ir Krievija. (..) Fascinē tas, ka ikviens no viņiem [bagātību] ieguvis pats," norāda "Forbes galvenā redaktore Luīze Krolla. "Mēs konkrēti neiedziļināmies tajā, kā viņi pie tās tikuši, taču neviens no viņiem [savu bagātību] nav mantojis, un viņu vidējais vecums ir 46 gadi."

Krievija, kur kopumā pašlaik ir 87 miljardieri, pēc īpaši bagāto cilvēku skaita atspiedusi Vāciju trešajā vietā, taču joprojām atpaliek no ASV, kur miljardieru skaits sasniedzis 469.

Krievijas oligarhu bagātība pēdējos gados pieaugusi, pateicoties augstajām izejvielu cenām.

Starp bagātākajiem Krievijas cilvēkiem ir alumīnija industrijas magnāts Oļegs Deripaska, kura īpašumi novērtēti 28 miljardu vērtībā, un futbola kluba "Chelsea" īpašnieks Romāns Abramovičs, kam pieder 23,5 miljardi.

Kā jau ziņots, "Forbes" trešdien paziņoja, ka pazīstamais amerikāņu investors Vorens Bafets, kuram pieder apdrošināšanas kompānija "Berkshire Hathaway", savam draugam un uzņēmuma "Microsoft" dibinātājam Bilam Geitsam atņēmis pasaulē bagātākā cilvēka titulu.

Žurnāls savā ikgadējā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā Bafeta īpašumus novērtē 62 miljardu ASV dolāru apmērā.

Viņam seko Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, kuram pieder 60 miljardi dolāru, bet Geitss ar 58 miljardiem atspiests trešajā vietā.

Raksti savas domas un ieteikumus Mēs parūpēsimies par pārējo.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu