Keša saņem balvu par ieguldījumu seksuālo minoritāšu aizstāvībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saņemot «Human Rights Campaign 2016» redzamības balvu par ieguldījumu seksuālo minoritāšu aizstāvībā, amerikāņu dziedātāja Keša pateikusies par atbalstu tiesas prāvā ar mūzikas producentu «Dr. Luke». Tiesa neatļāva Kešai lauzt līgumu ar «Dr.Luke», kuru viņa apsūdzējusi seksuālā, fiziskā, verbālā un emocionālā vardarbībā gandrīz desmit gadu garumā.

«Es eju cauri personīgām lietām, kas ir bijušas ļoti saspringtas. Slava ir dīvaina un nedabiska, bet es esmu pateicīga par to,» teica dziedātāja.

Viņa stāstīja, ka bērnībā bijusi savdabīga, tādēļ interesējusies par citiem seksuālo minoritāšu kopienā. «Mans vēstījums šodien ir, ka nav jābaidās runāt par piedzīvotajām netaisnībām,» teica Keša. Viņa uzsvēra, ka ir jācīnās par to, kas ir pareizi pat tad, ja iedalītās kārtis nav veiksmīgas.

Keša 2014.gadā vērsās tiesā, lai panāktu priekšlaicīgu līguma pārtraukšanu ar «Dr. Luke», kurš esot piespiedis dziedātāju «lietot narkotikas un alkoholu, lai reibuma stāvoklī varētu viņu seksuāli izmantot». Keša uzsvēra, ka ierakstu kompānija «Sony Music» esot devusi «Dr.Luke» pilnīgu radošu un finansiālu kontroli pār jaunām izpildītājām sievietēm, tādējādi pakļaujot viņas briesmām.

Kesha (Ke$ha) pēc tiesas sēdes Ņujorkā
Kesha (Ke$ha) pēc tiesas sēdes Ņujorkā Foto: AP/Scanpix

Kešai atbalstu izteikušas tādas slavenības kā «Lady Gaga», Teilore Svifta, Lēna Danema, Adele un Demija Lovato. Savukārt dziedātāja Kellija Klārksone «Dr. Luke» raksturojusi kā meli un atklājusi, ka tikusi šantažēta, lai strādātu kopā ar viņu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu