Latvija uz Belgradu sūtīs "Pirātus"! (papild.) (1402)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1.martā Ventspilī Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases (''Eirodziesmas-2008'') finālā par uzvarētāju kļuva apvienība Pirates Of The Sea ar dziesmu "Wolves of the Sea".

Dziesma"Wolves of the Sea", kas Latviju pārstāvēs Eirovīzijas pusfinālā Belgradā (iespējams arī finālā) ieguva 29228 skatītāju balsis, aiz sevis otrajā vietā atstājot Aišu ar "You Really Got Me Going" (22721 balsis) un Andri Ērgli ar "Broken Lullaby" (21589 balsis).

Apvienību "Pirates of the Sea" veido ceļotājs, televīzijas seja un radioviļņu balss, režisors, operators Jānis Vaišļa, daudzkārtējā Latvijas sporta deju čempione, Latvijas Universitātes filoloģijas studente, šova "Dejo ar zvaigzni" uzvarētāja Aleksandra Kurusova un dziedātājs, apvienības "Bonaparti.lv" dalībnieks Roberto Meloni. Dziesmas "Wolves of the Sea" dziesmas autori ir zviedri.

LTV tiešraidi vadīja televīzijas zvaigznes - Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts.

Finālisti uz skatuves kāpa šādā secībā:

1. Grupa "Deja vu" ("I''m a Part Of You") 2. Kristīna Zaharova feat. Julian ("Untill You Find A Friend") 3. Sabīne Berezina ("If I Only Knew") 4. "Pirates Of The Sea" ("Wolves of the Sea") 5. Peter Garden & Juris Vizbulis ("Memory Lane") 6. "Funky Drivers" ("Summertime") 7. Grupa "Triānas parks" ("Bye Bye") 8. Elizabete Zagorska ("Take Me Home") 9. Aisha ("You Really Got Me Going") 10. Andris Ērglis ("Broken Lullaby")

''''Eirodziesmas'''' finālā uzstājās arī vairākas pašmāju zvaigznes un arī vairāki viesi. Azerbaidžāna uz Eirovīzijas skatuves debitēja ar dueta Elnur Huseynov un Samir Javadzadeh dziedāto dziesmu ''''Day After Day'''' (''''Dienu pēc dienas''''), kurā saklausāma azerbaidžāņu tradicionālās dziedāšanas maniere mughma.

Lietuvas nacionālās atlases konkursa uzvarētājs Jeronimas Milius Ventspilī ieradās ar dziesmu ''''Nomads in the night'''' (''''Klejotāji naktī'''') - emocionāli saviļņojošu balādi. Jeronimas (23) Lietuvā pazīstams kā metāla un smagā roka dziedātājs, grupas ''''Soul Brothers'''' dalībnieks.

Čehiju ar dziesmu ''''Have some fun'''' pārstāvēja Tereza Kerndlova, kura mūziķes dzīves rūdījumu guvusi jau bērnībā, kopā ar tēvu - džeza un svinga mūziķi - koncerttūrēs apceļojot Eiropu. Vēlāk aizrāvusies ar stepa dejošanu un bijusi ne tikai vairākkārtēja Čehijas un Eiropas čempione, bet arī Pasaules čempionātu fināliste. Kā soliste izdevusi jau divus soloalbumus. No tiem pēdējais ierakstīts Beļģijā kopā ar producentu Gordon Pogoda (''''Sekss un lielpilsēta'''' mūzikas autors).

Ceturtā viešņa bija Maltas nacionālās atlases uzvarētāja Morena, kas startēja ar dziesmu ''''Vodka''''. Morena dziedājusi dažādos koros, atveidojusi galvenās lomas mūziklos, bet vislabprātāk darbojas popmūzikas jomā. Šobrīd tiek uzskatīta par vienu no skaistākās balss īpašniecēm Maltā.

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā. Konkursā piedalīsies 43 valstis, kas patlaban ir Eirovīzijas dalībnieku skaita rekords. Šogad konkursam savu dalību pieteikušas divas jaunas dalībvalstis - Azerbaidžāna un Sanmarīno.

Šogad ieviests jauns konkursa formāts - konkursa pusfinālā būs jāpiedalās visām dalībvalstīm neatkarīgi no iegūtās vietas pagājušā gada konkursā. Izņēmums ir piecas valstis - tā sauktais lielais četrinieks - Lielbritānija, Vācija, Francija, Spānija, kā arī konkursa rīkotājvalsts, kas šoreiz ir Serbija.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls notiks 20. maijā, bet otrais pusfināls - 22. maijā, kad startēs arī Latvija. Savukārt izšķirošais fināls notiks 24. maijā.

Pirmajā pusfinālā piedalīsies Melnkalne, Somija, Grieķija, Īrija, Izraēla, Polija, Bosnija-Hercegovina, Igaunija, Nīderlande, Rumānija, Moldova, Sanmarīno, Slovēnija, Norvēģija, Beļģija, Andora, Armēnija, Azerbaidžāna un Krievija. No "lielā četrinieka" valstīm šis pusfināls jāraida un balsošanā jāpiedalās Spānijai un Vācijai.

Latvija startēs otrajā pusfinālā, kas noritēs 22.maijā. Otrā pusfināla dalībnieki būs arī Horvātija, Dānija, Bulgārija, Ukraina, Šveice, Maķedonija, Īslande, Kipra, Baltkrievija, Ungārija, Albānija, Zviedrija, Turcija, Lietuva, Gruzija, Čehija un Malta. No "lielā četrinieka" valstīm šis pusfināls jāraida un balsošanā jāpiedalās Francijai un Anglijai, kā arī konkursa rīkotājvalstij - Serbijai.

LTV demonstrēs abus Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfinālus, taču balsot par dalībniekiem Latvijas skatītāji varēs 22. maijā, kad pusfinālā piedalīsies mūsu valsts pārstāvji.

Komentāri (1402)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu