Džozefs Fainders "Ķīlnieks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Kontinents laidis klajā Džozefa Faindera (Joseph Finder) romānu "Ķīlnieks" (Power Play).

Džozefa Faindera vārds saistās ar ļoti slaveniem spriedzes romāniem. To īpašais smeķis ir vīrišķīgā valoda un precīza kaujas mākslas, ieroču un FIB profesionālo noslēpumu pārzināšana. Jūs pārsteigs gan romāna spēcīgā dinamika un tiešums, gan klātbūtnes efekts, kam nav ekvivalenta spriedzes romānu vidū.

Džozefs Fainders ir astoņu New York Times bestselleru autors, kura darbus tulko vairāk nekā 19 valodās visā pasaulē.

„Nav iespējams iztēloties, ko nozīmē nogalināt cilvēku, ja to nav nācies darīt. To arī negribas uzzināt. Esmu pārliecināts, ka lielākā daļa no mums nespēj nogalināt cilvēku. Es nerunāju par aukstasinīgu snaiperi, kurš saskata mērķi no tūkstoš jardu attāluma, vai par kādu no tiem ķertajiem, kas atgriežas no kara un apgalvo, ka nogalināšana līdzinās skudru nospiešanai. Atceros reiz lasījis, ka Otrajā pasaules karā – labajā karā, vai ne? – aptuveni astoņdesmit procenti karavīru ienaidnieka virzienā neraidīja nevienu pašu lodi. Viņi nebija gļēvuļi, bet gan varoņi, kas tomēr nespēja nomērķēt uz cilvēku un nospiest gaili. Tagad es to saprotu... (fragments no grāmatas prologa)

Pārstāsts. Nomaļā luksusa atpūtas namā, kas atšķirts no visas pasaules, kopā sanākuši Hemonda aviosabiedrības varenie. Vienīgā melnā avs viņu vidū ir inženieris Džeiks Lendrijs. Atšķirībā no šīm baltajām apkaklītēm viņš ikdienā redz sviedrus un putekļus, toties par krīzes situācijām zina krietni vairāk nekā visi bosi, kopā ņemti. Kad atpūtas namā piepeši iebrūk labi bruņoti vīri, cieši apņēmušies saņemt lielāko izpirkuma maksu vēsturē, tieši Džeiks izrādās vienīgais, kura dēļ ķīlniekiem vēl varētu būt kāda iespēja izdzīvot. Nolaupītāji pat neslēpj savas sejas...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu