Noslēgusies "Bilžu" vasaras nometne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” notiks jau 24. reizi, un, kā ierasts, mākslinieki un mūziķi tam sagatavojās vasaras nometnē. Tāpat kā pagājušogad, tā norisinājās Cēsu rajona viesu namā “Nītaures dzirnavas”, informē festivāla organizētāja Tija Auziņa.

Šogad festivāla koncerti un izstāde notiks agrāk nekā parasti – septembra beigās un oktobra sākumā mūzikas klubā "Četri Balti Krekli" un Rīgas Kongresu namā, tāpēc visi iesaistītie tai sāka gatavoties laikus un ikgadējā vasaras nometne šogad notika no 14. līdz 17.jūnijam.

Nometnē piedalījās mūziķi un mūziķu bērni, kuri savas mākslinieciskās spējas ir pierādījuši jau iepriekšējās "BILŽU" nometnēs un izstāžu veidošanā. Aicināti arī citi radošo profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar festivālu.

Nometnē paklājus radīja mūziķi Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Jana Čakste, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Evgeņijs Krupeņins, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis u.c., mākslinieki Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Zanda Milzarāja, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Maija Rezenberga, Linda Stepēna, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa u.c., fotogrāfi Ojārs Jansons, Valts Kleins, Valdis Brauns, aktieris un režisors Varis Vētra u.c.

Foto: Publicitātes foto

Nometnes dalībnieku domu lidojums un pasaules skatījums tika iekrāsots, ievērpts, iešūdināts paklājos, tika "mākslinieciskoti" arī firmas Electrolux bezvadu putekļusūcēji Ergorapido, informē T.Auziņa. Visi darbi tiks apkopoti izstādē ar nosaukumu "Ergorapido un lidojošie paklāji".

"Bilžu" izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma no 8. līdz 10.oktobrim festivāla koncertu laikā, un pēc tam – interjera un mēbeļu centrā "Spice".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu