Sems Smits «Oskaru» ceremonijā nokaitina dažus prominentus gejus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu dziedātājs Sems Smits (Sam Smith) nolēmis uz laiku atturēties no sociālajiem tīkliem, kuros izsmieta viņa pateicības runa svētdienas «Oskaru» ceremonijā, vēsta laikraksts «The Guardian».

23 gadus vecais Smits ieguva «Oskara» balvu par jaunākās Džeimsa Bonda filmas «Spectre» («007: SPEKTRS») galveno dziesmu «Writing's On the Wall».

Uz skatuves viņš sacīja, ka esot pirmais «Oskara» balvas laureāts, kurš neslēpj savu homoseksuālo orientāciju. «Es izlasīju [aktiera] Iana Makelena rakstu, kurā viņš sacīja, ka neviens homoseksuāls vīrietis, kurš atklājis savu seksuālo orientāciju, nav saņēmis «Oskara» apbalvojumu,» teica Smits.

Smita minētajā intervijā Makelens runāja tikai par aktieriem. Citās kategorijās «Oskara» balvas saņēmis britu mūziķis Eltons Džons, amerikāņu komponists Stīvens Sondheims un amerikāņu režisors Dastins Lenss Bleks.

«Ja nezini, kas es esmu, varbūt beidz sūtīt īsziņas manam līgavainim [Tomam Deilijam],» Smitam adresētā tvītā rakstīja Bleks.

Vēlāk Smits atvainojās Blekam un paskaidroja savus izteikumus. «Nav svarīgi, vai es esmu otrais, trešais, ceturtais vai simtais homoseksuālais vīrietis, kurš ieguvis «Oskara» balvu. Es tikai gribēju pievērst uzmanību LGBT kopienai, kas man ir ļoti tuva,» viņš norādīja.

«Es uz laiku atturēšos no sociālo tīklu izmantošanas,» viņš teica. «Man vajadzīgi daži «Martini» kokteiļi - sakratīti, bet ne izmaisīti.»

«Es biju pārnervozējies un uzstāšanās Osjaros bija manas dzīves sliktākais brīdis,» viņš izteicies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu