«Oskara» balvu saņem arī Manhetenas īsfilmu festivāla laureāti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijā popularitāti guvušā Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla (Manhattan Short) 2015. gada laureāte – Čīles režisora Gabriela Osario animācijas īsfilma «Lāča stāsts» nupat saņēma Amerikas Kinoakadēmijas balvu «Oskars» kā labākā animētā īsfilma. Nomināciju sarakstā bija arī vēl viena Manhattan Short laureāte - režisora Džeimija Donohjū īsfilma «Šoks», diemžēl galveno balvu tā neieguva.

Animācijas īsfilma «Lāča stāsts» («Bear story») 2015. gada Manhetenas īsfilmu festivālā pēc visas pasaules skatītāju vērtējuma ieguva trešo vietu, Latvijas skatītāji to ierindoja gan tikai ceturtajā vietā. Tomēr ASV Kinoakadēmijas locekļi Čīles režisora Gabriela Osario animācijas īsfilmu novērtēja kā izcilāko. Filma «Lāča stāsts» atspoguļo Augusto Pinočeta diktatūras apstākļos šķirtu ģimeņu traģēdijas, izmantojot aizkustinošu personāžu – lāci.

Trailer BEAR STORY / HISTORIA DE UN OSO from Punkrobot Studio on Vimeo.

Režisora Džeimija Donohjū (Jamie Donoghue) īsfilma «Šoks» («Shok») ir pirmā Kosovā radītā filma, kas tika izvirzīta Oskaram, un tieši šī kinolente 2015.gada rudenī Manhetenas īsfilmu festivālā Rīgas, Latvijas un arī visas pasaules skatītāju vidū ieguva 2.vietu. Filmas sižeta pamatā ir dramatisks stāsts par divu zēnu draudzību, kas tiek pakļauta smagai pārbaudei, kad Kosovā sākas karš un viņiem ir jācīnās par savu dzīvību.

Trailer BEAR STORY / HISTORIA DE UN OSO from Punkrobot Studio on Vimeo.

Pēdējos desmit gados no filmām, kas iekļuvušas Manhetenas īsfilmu festivāla finālā, Oskaram ir tikušas nominētas desmit īsfilmas nominācijās «Labākā īsfilma» vai «Labākā animētā īsfilma».

Manhetenas īsfilmu festivāls ir pasaulē lielākais skatītāju kino festivāls – filmas uzvarētājas nosaka skatītāji kinozālē, balsojot par filmām un aktieriem turpat uz vietas. Festivāls pirmoreiz notika 1998.gadā Ņujorkā, kad tā dibinātājs Nikolass Meisons demonstrēja īsfilmu izlasi uz kravas auto kastes. No neliela lokāla festivāla «Manhattan Short», pateicoties lieliskajai filmu programmai un skatītāju aktivitātei, ir izaudzis par globālu notikumu, kurš apvieno vairāk nekā 100 000 skatītāju 300 pilsētās visā pasaulē. Latvijā festivālu jau vairākus gadus pārstāv un organizē Latvijas režisors Staņislavs Tokalovs, «Persona Films».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu