Notiks ikgadējā "Bilžu" vasaras nometne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 14. līdz 17. jūnijam Cēsu rajona viesu namā "Ratnieki" notiks mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2009" mākslinieku vasaras nometne, informēja festivāla "Bildes" direktore Tija Auziņa.

Nometnē piedalīsies mūziķi un mūziķu bērni, kuri savas mākslinieciskās spējas ir pierādījuši jau iepriekšējās festivāla nometnēs un izstāžu veidošanā. Nometnē aicināti piedalīties arī citi radošo profesiju pārstāvji, kas ir saistīti ar festivālu.

Patlaban dalību nometnē apstiprinājuši mūziķi Ieva Akuratere, Raimonds Bartaševics, Sandra Bula, Jana Čakste, Inese Darkeviča, Roberts Gobziņš, Marts Kristians Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Mirta un Evgeņijs Krupeņini, Gvido Linga, Aldans Milzarājs, Olga Rajecka, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis un citi, mākslinieki Ināra Garklāva, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Zanda Milzarāja, Guntars Ošenieks, Arvīds Ploksta, Maija Rezenberga, Linda Stepēna, Jānis Straupe, Laima Vanadziņa un citi, fotogrāfi Valts Kleins, Valdis Brauns, aktieris un režisors Varis Vētra, kā arī citi radošie cilvēki.

Šā gada festivāla izstādes nosaukums būs "Ergorapido un lidojošie paklāji".

Auziņa stāstīja, ka nometnes dalībnieku domu lidojums un pasaules skatījums tiks iekrāsots, ievērpts un iešūdināts dažādos paklājos. Mākslinieciskāki tiks pārveidoti arī firmas "Electrolux" bezvadu putekļusūcēji "Ergorapido", kas apvieno ideālu funkcionalitāti ar izcilu dizainu, kā arī var papildināt jebkuras mājas interjeru.

Šogad mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2009" koncerti un izstāde notiks agrāk nekā citus gadus - septembra beigās un oktobra sākumā mūzikas klubā "Četri balti krekli" un Rīgas Kongresu namā.

Festivāla izstāde Rīgas Kongresu namā būs apskatāma no 8.oktobra līdz 10.oktobrim festivāla koncertu laikā, bet pēc tam izstāde būs aplūkojama interjera un mēbeļu centrā "Spice".

"Bilžu" vasaras nometnes notiek kopš 1990.gada. Līdz šim tās norisinājušās ļoti jaukās Latvijas vietās - Īvandes muižā, Jumurdas muižā, Igates pilī, Bīriņu pilī, viesu namos "Mazsālijas" un "Nītaures dzirnavas" un citviet, kā arī ārpus Latvijas - Austrijā.

Festivāla vasaras nometnē profesionāli mākslinieki sniedz mūziķiem informāciju par dažādām mākslas tehnikām un to lietošanu, kā arī palīdz veidot praktiskas iemaņas. Savstarpēji labvēlīgā gaisotne veicina nometnes dalībniekus gūt radošus impulsus idejām un to realizēšanai. Notiek arī tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, sportošana, dejošana, dziedāšana un muzicēšana.

Pēdējos gados izstādes bijušas tematiskas. Izstādes dalībnieki apgleznojuši galda virsmas, šķīvjus, pudeles, kreklus, veidojuši instalācijas no datortehnikas elementiem, kā arī darinājuši brīnumainus pogu darbus, par objektu mākslinieciskās domas izpaušanai izmantojuši krēslus, spilvenus un segas, karotes, čemodānus, lietussargus un "Reebok" apavus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu