Placebo "Battle for the Sun" (45)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divreiz (2001. un 2007. gadā) Rīgā pabijušais roka trio "Placebo" izdod jaunu studijas albumu, kas ir pirmais kopā ar jauno bundzinieku Stīvu Forestu (Steve Forrest).

Placebo "Battle for the Sun"

(PIAS)

6/12

Šis ir pirmais "Placebo" ieraksts, kopš grupu pameta bundzinieks Stīvs Hjūits (Steve Hewitt), kā arī pirmais ieraksts citas izdevniecības paspārnē, kopš 2008. gadā tika pārtraukta sadarbība ar EMI. Albums seko 2003. gada "Sleeping with Ghosts". Hjūita vietā stājies 22 gadus vecais Kalifornijas grupas "Evaline" bundzinieks Stīvs Forests, kurš atlikušo divu "Placebo" pamatsastāva Braiena Molko (Brian Molko) un Stefana Olsdāla (Stefan Olsdal) mūziķu uzmanību piesaistīja kā iesildītājs grupas 2006. gada turnejā.

Albums tika ierakstīts trīs nedēļu laikā producenta Deiva Botrila (David Bottrill) studijā Toronto un miksēts Alana Moldera studijā Londonā. Botrilu "Placebo" izvēlējās pēc viņa veiksmīgās sadarbības ar grupu "Tool", bet Alans Molders iepriekš strādājis ar "My Bloody Valentine", "Smashing Pumpkins" un "Nine Inch Nails" ierakstiem.

Placebo "Battle for the Sun"
Placebo "Battle for the Sun" Foto: Publicitātes foto

Nevēlos radīt kāda mūžam neapmierināta, snobiska un pārlieku sīkumaina mūzikas klausītāja iespaidu, taču viens jautājums mani šīs grupas sakarā tirda jau vairākus gadus, proti, vai tiešām esmu vienīgais, kuram šķiet, ka "Placebo"» pirms vairāk nekā desmit gadiem sākās un beidzās ar pirmajiem diviem albumiem? Viss, kas sekojis pēc 1998. gada "Without You I'm Nothing", ir (izņemot atsevišķus singlus) otršķirīgs... Esmu pārliecināts, ka daudzi no grupas cienītājiem man iebildīs, taču fakts, ka ar zināmu piespiešanos klausos katru jaunu grupas ierakstu (kaut sākotnēji esmu bijis lielā sajūsmā par 1996. gada debiju), ir vairāk nekā patiess.

Arī šis sestais grupas albums "Battle for the Sun" (jautājums: vai esmu vienīgais, kuram šķiet, ka albuma vāks ir neizdevies?), kuru pati grupa raksturo kā jaunu sākumu, kā daudz optimistiskāku ierakstu, salīdzinot ar klaustrofobisko un tumšo "Meds", manu uzmanību spēja noturēt tikai ar pirmajām četrām dziesmām (protams, ar laiku plati izklausījos visā pilnībā).

Arī pāris jauninājumi aranžijas ziņā - pūšamie (trompete, saksofons) drīzāk tikai bojā "Placebo" ierasto skaņas ainavu. Trūkst agresijas, trūkst dinamisma, nepamet sajūta, ka "Placebo" kļuvuši par kārtējo mūzikas industrijas zobratu, kura nākotnes plāni ir tikpat viegli paredzami kā televīzijas programma.

Izdošanas datums - 08.06.2009.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu