Daiena Heigere "Kurtizāne" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecība Apgāds Kontinents piedāvā jaunu grāmatu vēsturisko romānu sērijā – Daienas Heigeres (Diane Haeger) slaveno romānu KURTIZĀNE (Courtesan).

Izsmalcinātā Diāna de Puatjē pēc vīra nāves ierodas Fransuā I galmā un satriec visus ar savu apgaroto skaistumu. Diemžēl galmā viņa iemanto cietsirdīgu ienaidnieci – karaļa favorīti Annu d’Elī. Izmantodama zemiskus līdzekļus, Anna dara visu, lai padzītu varbūtējo sāncensi no galma. Taču negaidot arī Diāna rod sabiedroto – karaļa otro dēlu, tēva noliegto un brāļu nicināto pusaudzi Anrī. Diāna de Puatjē ir Anrī favorīte arī tad, kad Anrī kļūst par karali. Abu mīlestība neapdziest visu Anrī mūžu, par spīti viņa laulībām ar Katrīnu de Mediči. Tieši Diāna bija Anrī II patiesā karaliene.

Anrī II un Diānas de Puatjē aizkustinošais mīlas stāsts ir viens no romantiskākajiem Francijas vēsturē. Daiena Heigere sarakstījusi vēl četrus vēsturiskus romānus, taču darbs „Kurtizāne” savā spožumā, kaislību atspoguļojumā un vēsturiskajā krāšņumā ir nepārspēts un pazīstams neskaitāmās pasaules valstīs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu