Ko par «Supernovas» finālu domā citu gadu Latvijas pārstāvji Eirovīzijā?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: F64

28.februāra vakarā norisināsies konkursa «Supernova» fināls, kurā taps skaidrs, kura no četrām fināla dziesmām pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā. Par uzvaru sacentīsies Justs, «MyRadiantU», «Catalepsia» un Marta Ritova, tieši šo mākslinieku dziedātās dziesmas iekļuvušas nacionālajā finālā.

2005.gadā, pateicoties duetam «Valters & Kaža» un dziesmai «The war is not over», Latvija izcīnīja piekto vietu Eirovīzijas dziesmu konkursā. Par šo konkursa gadu runājot, Kaža atgādina, ka neviens nav atcēlis Eirovīzijas galveno formulu – neuztvert to visu tik nopietni.

«Briti jau desmitgades dzīvojas pa topa beigām, bet šķiet, tieši viņu sabiedrība spēj visprecīzāk, nepiespiesti un nesamāksloti, novērtēt konkursa patieso jēgu. Kādam tas ir pusgada spiediens, bet visiem pārējiem - jauks brīvdienas vakars pie televizora ar čipsu paku rokā,» nosaka Kaža.

Visiem dalībniekiem viņš no sirds novēl veiksmi.

2007.gadā grupas «Bonaparti.lv» un 2008.gadā grupas «Pirates of the sea» sastāvā Latviju Eirovīzijā pārstāvēja dziedātājs Roberto Meloni, un abas reizes valsts iekļuva lielajā finālā. Pēc šiem panākumiem, tiesa gan, sekoja seši gadi pusfinālā, nespējot kvalificēties finālam.

««Supernovas» finālu neskatīšos, jo viss jau ir skaidrs. Redzēju Justu pusfinālā, neko sliktu nevaru pateikt – viņš labi dzied, dziesma laba, harismātisks, jauns dziedātājs. Nepatīk fakts, ka fināls kļūst ar katru gadu arvien garlaicīgāks un garlaicīgāks,» tā Roberto.

Roberto joprojām ir pārsteigts par žūrijas lēmumu pusfinālā atstāt dziedātāju Markusu Rivu, bet viņa vietā uz finālu biļeti dot grupai «MyRadiantU», jo tas ir acīm redzami, ka grupa nespētu pārstāvēt valsti tik labi, kā to izdarītu Markus Riva, tie ir dažāda līmeņa mākslinieki.

«Par spīti tam, ka nepiekrītu žūrijai saistībā ar Marku, uzskatu, ka, kopš konkursu vērtē arī žūrija, tas ir kļuvis kvalitatīvāks, bet arī garlaicīgāks, kādreiz bija interesanti šovi, tagad tā visa nav,» analizē Roberto.

Dziedātājs uzskata, ka «Supernovā» ir jāļauj piedalīties arī ārzemju komponistiem, tas nenozīmē, ka Latvijā nav labu dziesmu autoru, bet liela daļa nevēlas piedalīties konkursā, un tad notiek tā, ka ir laba dziedātāja, tāda kā Samanta Tīna, kura valsti pārstāvētu lieliski, bet nav neviena, kas uzrakstītu spēcīgu dziesmu.

2013.gadā Latvija uz Eirovīzijas konkursa finālu nosūtīja grupu «PER», kura izpildīja dziesmu «Here we go». Šis bija viens no gadiem, kad valsts nekvalificējās finālam un savā pusfinālā ierindojās tālajā septiņpadsmitajā vietā.

«Diemžēl šogad neesmu redzējis nevienu raidījumu. Neesmu informēts par to, kas tur notiek,» komentē Ralfs Eilands.

2015.gadā Latviju dziesmu konkursā pārstāvēja dziedātāja Aminata ar dziesmu «Love injected» un atgrieza Latvijai pelnīto vietu finālā, ierindojoties sestajā vietā.

«Par savu dziesmu nerunāšu, nevaru vērtēt to, ko pati esmu radījusi. Par grupu «MyRadiantU» - baudāma dziesma, patīkama, abiem dziedātājiem skaisti balss tembri un melodija paliek atmiņā, kas ir ļoti labi. Kaspara Ansona mūsdienīgā aranžija dziesmu pielīdzina radio formātam, tajā pašā laikā saglabājot ko īpašu un savdabīgu,» analizē Aminata.

Par Martu Ritovu runājot, Aminata saka, ka viņai patīk Martas tēls, kā arī fakts, ka Ritovu tās stila dēļ var atšķirt no citām dziedātājām. Martas dziesma un priekšnesums ir gaišs, pozitīvs, kas ir laba iezīme.

««Catalepsia» - interesanti, ka viņu mūzika nav šāda konkursa formāts, bet par spīti tam viņi izlēma piedalīties konkursā. Atšķirīgākā šā gada dziesma, tas ir pozitīvi,» nobeidz Aminata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu