Foto: Muzikālās drāmas «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrāde (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Neskatoties uz starptautisko ažiotāžu un protesta piketiem, sestdienas vakarā Liepājā savu pirmizrādi piedzīvoja muzikālā drāma «Cukurs. Herberts Cukurs». Muzikālās drāmas «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmā cēliena darbība norisinās 1933. un 1934. gadā un vēsta par H.Cukura «Gambijas ekspedīciju», kurā viņš devās ar paša konstruēto un veidoto lidmašīnu «C3», parādot gan šīs ekspedīcijas pikantos, gan traģiskos brīžus. Savukārt otrā cēliena darbība sākas 1940. gadā, vispirms padomju, tad vācu okupācijas un atkal padomju okupācijas laikā un noslēdzas ar H.Cukura nogalināšanu 1965. gadā.

Lomās – Juris Jope, Jolanta Strikaite, Miervaldis Jenčs vai Jānis Skanis, Atis Auzāns, Ivo Grīsniņš Grīslis, Rūta Dūduma, Beāte Zviedre, Mariss Ķirsis, Elza Natha, Madars Zvagulis, Gatis Supe un Imants Vekmans. Izrādes režisors Ivars Lūsis.

Tuvākās muzikālās drāmas «Cukurs. Herberts Cukurs» izrādes notiks 12. oktobrī Ventspilī, 17. oktobrī Valmierā, 24. oktobrī Jelgavā, bet Rīgas skatītājiem to būs iespēja noskatīties 16. oktobrī un 1. decembrī koncertzālē «Rīga». Biļetes ir pieejamas «Biļešu paradīzē».

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu