Izklāts «Oskaru» ceremonijas sarkanais paklājs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie «Dolby» teātra Losandželosā trešdien tika izklāts sarkanais paklājs, uz kura svētdien ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā satiksies pasaules lielākās kinozvaigznes.

Zināms, ka 88. «Oskaru» ceremonijā uzstāsies amerikāņu rokgrupas «Foo Fighters» solists Deivs Grols. Taču uz skatuves kāps pagājušā gada «Oskara» balvu ieguvēji Morgans Frīmens un Džons Ledžends, filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») režisors Dž.Dž.Abramss, kā arī aktieri Saša Barons Koens un Henrijs Kavils.

ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonija notiks svētdien, 28. februārī. Balvu pasniegšana tiks raidīta televīzijā 225 pasaules valstīs un teritorijās.

Pirms ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas risinās spraigas diskusijas par atšķirīgu rasu pieņemšanu kino industrijā. Kā jau ziņots, ASV Kinoakadēmijas balvām aktierspēles kategorijās jau otro gadu netika izvirzīts neviens melnādains aktieris. Vairākas Holivudas zvaigznes solījušās boikotēt apbalvošanas ceremoniju 28.februārī, bet Kinoakadēmija tikmēr grasās ieviest reformas, lai līdz 2020.gadam tiktu dubultots minoritāšu un sieviešu skaits organizācijas locekļu vidū.

«Oskara» balvu nominācijās dominē meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu izdzīvošanas filma «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja»), kas izvirzīta 12 kategorijās. Kā zināms, Gonsaless pagājušogad tika atzīts par labāku režisoru, pateicoties kinolentei «Birdman» («Putncilvēks»).

Labākā aktiera kategorijā nominēts galvenās lomas atveidotājs Leonardo di Kaprio, kuram beidzot tiek prognozēta pirmās «Oskara» balvas iegūšana.

Desmit «Oskara» nominācijas ieguvusi zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filma «Mad Max: Fury Road» («Trakais Makss: Skarbais ceļš»).

Savukārt filma «The Martian» («Marsietis») saņēmusi septiņas nominācijas. Galvenās lomas atveidotājs Mets Deimons nominēts kategorijā «Labākais aktieris» un tiek uzskatīts par di Kaprio sīvāko sāncensi cīņā par «Oskara» balvu.

Kā jau ziņots, šogad mainīti «Oskaru» pateicības runu noteikumi. Saņemot prestižo kino industrijas balvu, uzvarētājiem atvēlētas 45 sekundes pateicības runai. Tā vietā, lai sauktu kolēģu un ģimenes locekļu vārdus, tie tiks demonstrēti uz ekrāna, un «Oskara» balvas laureāti varēs koncentrēties uz savu runu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu