Grānts saņēmis Lielbritānijas Filmu institūta balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BEN STANSALL / AFP

Britu aktierim Hjū Grāntam otrdien piešķirta Lielbritānijas Filmu institūta (BFI) balva par mūža ieguldījumu kino.

«Hjū vienmēr izdodas pats grūtākais - tēlojums, kas šķietami nāk bez grūtībām,» sacīja BFI priekšsēdētājs Gregs Daiks.

Institūts uzteica Grānta «komisko sniegumu, pašironiju un britu šarmu».

BFI balvu par mūža ieguldījumu ieguvušas tādas kinozvaigznes kā Džūdija Denča, Ralfs Fainss, Elizabete Teilore un Maikls Keins.

BFI norāda, ka Grānta tēlojums tādās kinolentēs kā «Four Weddings and a Funeral» («Četras kāzas un vienas bēres») un «Notting Hill» («Notinghila») esot «ieviesis jaunu britu galveno varoņu paaudzi».

«Hjū aktiera talants ir neparasts, un viņa pienesums kino ir milzīgs,» teikts BFI paziņojumā. «Viņš ir britu kino ikona, kas miljardiem cilvēku visā pasaulē liek smieties, raudāt un viņā iemīlēties vairāk nekā 30 gadu garumā.»

Apbalvojums tika pasniegts pusdienās Londonā. «Tas ir ļoti patīkams pārsteigums,» teica Grānts. «Tas ir liels pagodinājums. Esmu pateicīgs BFI, ka par mani iedomājās.»

Grānta pirmā lielā loma bija kinolentē «Maurice» («Moriss»), kurā viņš spēlēja pievilcīgu britu bagātnieku, kurš centās apspiest homoseksuālo orientāciju. Viņš par tēlojumu tika apbalvots Venēcijas kinofestivālā.

Slavenākās Grānta lomas ir 1994.gada komēdijā «Four Weddings and a Funeral», 2002.gada drāmā «About a Boy» («Par puiku») un divās «Bridget Jones» («Bridžita Džounsa») sērijas filmās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu