Ķīnas televīzijā un kino aizliedz aktierus ar aptraipītu reputāciju (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Turpmāk Ķīnas televīzijā un kino vairs nevarēs darboties aktieri un režisori, kuri lietojuši narkotikas, izmantojuši prostitūtu pakalpojumus vai citādi pārkāpuši likumu, ceturtdien ziņo valsts mediji. Aizlieguma mērķis ir «uzturēt industriju veselīgu», norāda laikraksts «China Daily».

«Slavenības, kas pārkāpušas likumu, netiks aicinātas piedalīties televīzijas programmu veidošanā, kā arī tiks pārtraukta viņu sacītā pārraidīšana,» informē avīze. «Nesenie gadījumi, kad slavenības lietojušas narkotikas vai apmeklējušas prostitūtas, ir kaitējuši izklaides industrijas tēlam un rādījuši sliktu piemēru jauniešiem.»

Kā ziņots iepriekš, septembrī par narkotiku glabāšanu tika aizturēts aktiera Džekija Čana dēls Džeisijs, kurš arī ir aktieris.

Policija sākusi bargu cīņu ar narkotikām, kas vainagojusies arī ar vairāku slavenību aizturēšanu. To vidū bija filmu un televīzijas zvaigznes, kinorežisori un kāds slavens scenārists.

Tikmēr kāds režisors apcietināts aizdomās par prostitūtu izmantošanu.

Augustā 42 mākslinieku menedžmenta kompānijas Pekinā parakstīja vienošanos ar policiju, kurā solīja nenodarbināt no narkotikām atkarīgas slavenības.

Oficiālās avīzes «People's Daily» izdotajā tabloīdā «Global Times» trešdien publicētā komentārā teikts, ka ķīniešu slavenībām nevajadzētu gaidīt žēlastību no valdības vai sabiedrības.

«Pēc skandāliem fanu uzticību nezaudēja tādas rietumu slavenības kā Kobe Braients un Hjū Grants, radot ķīniešu mākslinieku vidū ilūziju, ka viņiem palaimēsies tikpat lielā mērā,» lasāms komentārā. «Taču ķīniešu slavenībām tiek uzstādīta augstāka morālo standartu latiņa nekā viņu kolēģiem no Rietumiem.»

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu