Reiniks: Markusu Rivu Zviedrijā varētu atbalstīt fani no Krievijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes/f64/tvnet

Tuvojoties Eirovīzijas nacionālās atlases jeb «Supernova 2016» svētdienas pusfinālam, aicinājām vienu no pašmāju populārākajiem dziedātājiem Lauri Reiniku izvērtēt abu ceturtdaļfinālu uzvarētāju - Markusa Rivas un Justa - izredzes gan pusfinālā, gan potenciāli arī lielajā Eirovīzijas finālā Zviedrijā. «Domāju, ka Justs un Markus varētu būt galvenie, kas cīnīsies par biļeti uz Stokholmu. Abi ir ļoti mūsdienīgi, jauni, var uzrunāt plašu auditoriju ar labām dziesmām un ir pietiekami izskatīgi. Tas viss summējoties skatītājiem var likt ļoti domāt, par kuru no viņiem tad balsot,» - tā sarunā ar TVNET izsakās Reiniks, kuram pašam ir liela pieredze Eirovīzijas konkursos.

Justam - «tīri papīri»

Kā vienu no jaunā dziedātāja Justa Sirmā priekšrocībām Reiniks min to, ka Justs plašākai publikai ir maz zināms. «Justu nekad agrāk nebiju ne redzējis, ne dzirdējis, un tas šajā gadījumā var nākt par labu. Jo viņš pēkšņi parādījās un patīkami pārsteidza ar savu balsi, vizuālo tēlu, kā arī nav nekādas fona informācijas par viņu, kas varētu viņam traucēt.

Tā teikt, Justam ir «tīri papīri» un nekādi dzeltenumi arī netraucē.

Mēs neko nezinām par viņu. Un tas ir daudz vidējam latvietim, jo nav, pat ko izdomāt,» nosmej Lauris Reiniks.

«Ja pusfinālā Justs izdomās labāku priekšnesumu uz skatuves un būs brīvāks, tad izredzes tikt tālāk ir lielas, jo pagaidām, lai startētu Stokholmā, vēl nav līdz galam pārliecinoši vai pārāk interesanti. Bet pirmais iespaids ir ļoti labs un dziesma arī gaumīga!»

Atgādinām, ka pirmajā ceturtdaļfinālā visnotaļ pārliecinoši Justs ar dziedātājas Aminatas sacerēto dziesmu «Heartbeat» izcīnīja pirmo vietu.

Markusam - lielākā skatuves pieredze

Komentējot Eirovīzijas veterāna Markusa Rivas jeb Miķeļa Ļaksas priekšnesumu, Lauris uzsver, ka Markusam ir gan pieredze līdzīgos liela mēroga pasākumos, gan arī pati dziesma «I Can» ir veiksmīgāka.

«Markusa dziesma man personīgi patīk krietni vairāk,» komentē Reiniks. «Īpaši piedziedājums. Cik zinu, arī amerikāņi viņam palīdzējuši dziesmas producēšanā, un rezultāts sanācis ļoti labs. Arī skatuves pieredze Rivam ir lielāka.

Markusam ir liela fanu bāze tajās valstīs, kurās skatītāji sekoja līdzi viņa dalībai Krievijas šovā «Gribu pie Meladzes».

Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā un citur uz austrumiem no mums. Šīs valstis arī piedalās Eirovīzijā, un, ja Markus labi nostartētu, būtu lielas izredzes saņemt balsis no šīm valstīm. Un tas, kas mums vajadzīgs, ir balsis no citām valstīm!»

Reiniks neatklāj, par ko pusfinālā balsos pats. «Varbūt tas nebūs ne Markus ne Justs. Varbūt visu izšķirs kāds sulīgs Lienes Šomases tvīts. Ar Eirovīziju ir tāpat kā ar bitēm. Kāds garastāvoklis tajā vakarā, tādas dziesmas un priekšnesumi arī uzrunā vairāk,» viņš saka.

Atgādinām, ka pats Lauris Reiniks vairākkārt piedalījies Eirovīzijā, lielākos panākumus gūstot ar trio «F.L.Y.» 2003. gadā, kad dziesma startēja lielajā Eirovīzijā un ierindojās 24. vietā. Divas reizes viņš ieguvis 2. vietu nacionālajā atlasē, 2. vietu ieguva arī Īrijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu