Kurš kuru? Markus Riva vai Justs?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Eirovīzijas nacionālās atlases jeb «Supernova 2016» svētdienas pusfinālam, aicinājām vairākus Eirovīzijai tuvu stāvošus mūziķus un mūzikas kritiķus izteikt savu viedokli par abu ceturtdaļfinālu uzvarētāju - Markusa Rivas un Justa - izredzēm gan pusfinālā, gan potenciāli arī lielajā Eirovīzijas finālā Zviedrijā. Daži no mūsu aptaujātajiem ekspertiem dod priekšroku Justam Sirmajam, taču ir arī tādi, kuri uzskata, ka uz Zviedriju būtu jādodas pieredzējušajam Markusam Rivam jeb Miķelim Ļaksam. Protams, iespēja uzvarēt ir arī citām dziesmām, taču šobrīd publikas favorīti ir šie divi jaunekļi.

Viens no TVNET aptaujātajiem mūziķiem, kuram pašam ir veiksmīga pieredze lielajā Eirovīzijā, ir dueta «Valters un Kaža» dalībnieks Kārlis Būmeisters, kurš 2005. gadā ar balādi «The War Is Not Over» kvalificējās lielajam finālam, kur dziesma ieņēma augsto 5. vietu. Kārlis šajā duelī priekšroku dod jaunajam Justam un viņa dziesmai «Heartbet».

Kārlis Būmeisters
Kārlis Būmeisters Foto: Publicitātes foto

Arī mūzikas kritiķis Uldis Rudaks uzskata, ka Justs ir labākais kandidāts šā gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē.

Uldis Rudaks
Uldis Rudaks Foto: TVNET

Uz jautājumu, vai Justa dziesma neskan aizdomīgi līdzīgi pagājušā gada lielās Eirovīzijas uzvarētāja Mansa Zelmerlēva hitam «Heros», Uldis atbild tā: «Jā, nelielas līdzības ir, bet ne krietni lielākas kā visām Eirovīzijas dziesmām, ja tās salīdzina citu ar citu. Man tās visas šķiet līdzīgas.»

«Justa priekšnesumā nav tik uzkrītoši, ka viņš to dara kādam konkursam, šķiet, viņš dzied pats sev,»

rezumē kritiķis.

Juris Millers
Juris Millers Foto: LETA

«Justa lielākais trumpis ir viņa spēcīgais vokāls, kura pilnveidošana nenoliedzami vēl prasa nopietnu darbu pie laba vokālā pedagoga. Otrs Justa pluss ir «svaigo asiņu faktors», jo plašākai sabiedrībai viņš bija līdz šim nezināms. Vienlaikus šis arī ir Justa lielākais mīnuss, jo atšķirībā no Markusa, kurš pēdējo gadu laikā guvis ļoti lielu pieredzi dažādos Krievijas un Ukrainas TV šovos, Justam šīs pieredzes nav,» komentē Millers.

Tomēr arī Markusam Rivam ir savi mīnusi, uzskata Millers. Pirmkārt jau tas, ka šo gadu laikā dziedātājam nav izdevies iekarot Latvijas publikas atzinību. «Markusam nav izdevies iekarot nedz plašu publikas mīlestību, nedz arī radiostaciju labvēlību, kas šobrīd var mazināt viņa iespējas uzvarēt un vēlreiz ļauj izteikt pieņēmumu, ka

Markus ir krietni veiksmīgāks producents nekā dziedātājs,»

secina Millers.

Komentējot abu dziesmu muzikālās kvalitātes, Millers priekšroku tomēr dod Justa «Heartbeat», tiesa, piebilstot, ka zināmas līdzības ar Zelmerlēva «Heros» tomēr saklausāmas. «Ja skatītāji lems, ka Justam jābrauc uz Stokholmu, var atkārtoties 2011. gada zviedra Ērika Sāade «Popular» fenomens korelācijā ar 2012. gada norvēģa Tooji izgāšanos ar dziesmu «Stay» – iepriekšējā gada uzvarētājdziesmas atdarinājumi nekad nav bijuši veiksmīgi.»

Andris Kivičs
Andris Kivičs Foto: No personīgā arhīva

«Par Justu cilvēki nezina neko, un visiem patīk kaut kas jauns un svaigs, un nesabojāts. Rivam savukārt ir stabila fanu bāze vairākās valstīs, un, ja viņš to pareizi izmantos, tad viņam būtu jāuzvar.

Abi ir gaišie, pareizie zēni. Interesantāk būtu, ja viens būtu sliktais puika, bet otrs - pūkainais... Te pūkaini ir abi,»

nosmej Kivičs «Es saku, ka Riva uzvarēs.»

Atgādinām, ka konkursantu sniegumu vērtē žūrija, kurā darbojas Guntars Račs, Ieva Kerēvica, Kaspars Roga un Intars Busulis.

Pusfināls jau svētdien, 21. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu