«Love CUP 2016» organizēts augstākajā līmenī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Ziemas gaisa balonu festivāla Love CUP 2016 organizatori parūpējušies par to, lai no juridiskā viedokļa viss būtu izpildīts visaugstākajā līmenī - ir savlaicīgi iesūtīti visi dokumenti, pilotiem ir līdzi visas licences, polises un apliecības. Mēs kā vispārējās aviācijas viens no uzraugiem, redzot lielisko kārtību, esam apmierināti,» apliecina Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Aviācijas dienesta priekšnieks Raimonds Liepiņš.

Nupat sācies tikai otrais gads, kopš stājušies spēkā grozījumi likumā «Par aviāciju», kas Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldei paplašināja darbības funkcijas, paredzot, ka tā veic vispārējās nozīmes aviācijas kontroli un uzraudzību arī ārpus pierobežas teritorijas. «Tas nozīmē, ka mūsu pienākums un tiesības ir arī pārbaudīt vispārējās nozīmes aviācijas gaisa kuģu lidojumu veikšanai nepieciešamo dokumentāciju un civilās aviācijas gaisa kuģa apkalpes atbilstību lidojumu veikšanai. Runājot vienkāršāk, var sacīt, ka esam kļuvuši līdzīgāki ceļu policijai, tikai darbojamies gaisā un strādājam ar dažāda veida lidaparātiem un pilotiem. Tieši tāpēc arī esam klāt ziemas gaisa balonu festivālā un uzraugām tā norisi, sākot jau ar festivāla pirmo dienu, kad notika komandu reģistrācija. Tas, ko redzam, mūs ļoti apmierina. Festivāla organizatori parūpējušies par lielisku kārtību, un no juridiskā viedokļa viss sakārtots visaugstākajā līmenī. Par iesniegtajiem dokumentiem, to pārbaudi un reģistrāciju mums nav neviena iebilduma vai piezīmes,» - tā Raimonds Liepiņš.

Festivāla norisi fiziski uz vietas Jēkabpilī uzrauga arī Valsts aģentūras «Civilās aviācijas aģentūra» (CAA) speciālisti, kas ir galvenā aviāciju uzraugošā un kontrolējošā iestāde Latvijā. CAA speciālisti papildus pārliecinās par pilotu iesniegto dokumentu atbilstību likuma un Ministru kabineta noteikumiem un, līdzīgi kā Valsts Robežsardzes Aviācijas pārvalde, ar novēroto ir apmierināti.

Lai arī šī nedēļa neizceļas ar jaukiem, lidojumam labvēlīgiem laikapstākļiem, gandarījumu par festivālu un tā ideju pauž arī piloti, kas piedalās gaisa balonu festivālā. «Mēs esam priecīgi satiekoties. Gaisa balonu piloti ir kā īsta brālība, kur katrs kolēģis ir labs draugs. Ļoti priecājamies, ka šajā gadā mums ir iespēja satikties lieliskā festivālā jau februārī, nevis tikai maijā, kā ierasts. Un ticam, ka, par spīti visam, virs Jēkabpils būs ja ne skaidras un saulainas, tad vismaz mierīgas debesis bez nokrišņiem. Pirmais festivāla lidojums jau veikts, ticam, ka būs iespējams veikt arī citus un, protams, no visas sirds ticam, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies arī uzstādīt pasaules Ginesa rekordu!» - tā gaisa balona pilote Jekaterina Larikova no Krievijas.

Jau ziņots, ka ziemas gaisa balonu festivāls «Love CUP 2016» no 11.februāra līdz 14.februārim risinās Jēkabpilī un tai līdzās esošajos Salas, Krustpils un Viesītes novados. Festivāls vienkopus pulcē turpat 30 vadošo gaisa balonu pilotu. Viņu vidū - arī izcilais pilots Leonīds Tjuhtajevs (Леонид Тюхтяев), kurš pirms nepilna gada, pārlidojot pāri Klusajam okeānam, uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus – garākais un ilgākais lidojums ar gaisa balonu. Dalībnieku vidū būs arī viens no pirmajiem Lietuvas gaisa balonu pilotiem un instruktoriem Romāns Mikeļevičs (Romanas Mikelevicius), kurš savā turpat 30 gadu ilgajā gaisa kuģotāja karjerā ar gaisa balonu vizinājis arī visā pasaulē pazīstamo britu biznesa magnātu, holdinga «Virgin Group» un aviosabiedrības «Virgin» īpašnieku Ričardu Brensonu (Richard Branson).

Ievērības cienīgi ir arī dažāda izskata, gabarīta un ietilpības gaisa baloni, kas piedalās festivālā «Love CUP 2016» un pasaules Ginesa rekorda uzstādīšanā.

Festivāla kulminācija notiks 14.februārī - Sv.Valentīna dienā, kad, laulājoties lidojuma laikā gaisa balonā, Latvijā tiks uzstādīts pasaules Ginesa rekords – «Vislielākais vienlaikus lidojumā gaisa balonā salaulāto pāru skaits». Ginesa rekords ir pieteikts un ar nosaukumu «Largest airborde wedding» oficiāli reģistrēts pasaules Ginesa rekorda organizācijā, kas, aktivitātei noslēdzoties, to oficiāli arī izziņos un organizatoriem izsniegs atbilstošu sertifikātu.

Ginesa rekorda uzstādīšanas norise tiks filmēta un tiešraidē translēta LMT lietotnē straume.lmt.lv, kā arī portālā TVnet.lv. Ginesa rekorda uzstādīšanas norise no pulksten 13.00 tiešraidē tiks translēta arī televīzijas kanālā Rīga24TV.

Festivālu organizē biedrība Sky Amazons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu