«Muzikālās bankas 2015» banketā viesiem grūti atkāpties no bagātīgi klātā uzkodu galda

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

23. janvāra vakarā noslēdzās dziesmu konkurss «Muzikālā banka 2015». Nevienam nebija pārsteigums, ka uzvaras laurus plūca grupa «Prāta vētra», otrajā vietā atstājot grupu «The Sound Poets», toties trešo vietu ieņēma pēdējo triju gadu uzvarētājs Dons. Pēc apbalvošanas ceremonijas mūziķi izklaidējās banketā, kas norisinājās Ventspils Olimpiskā centra ledus hallē.

Banketam sākoties, Ventspils iedzīvotāju simpātiju balvu ieguva grupa «Musiqq». Puišiem balvu, kā jau ierasts, pasniedza Ventspils mērs Aivars Lembergs. Grupa savā īpašumā ieguva tūkstoš eiro un ceļojumu uz Stokholmu.

Mērs pamācīja puišus ceļojuma laikā ēdienu un dzērienus ņemt līdzi, jo kuģa restorānā viss ir ļoti dārgi, kā jau tas notiek monopola situācijās. Par mēra joku visi gardi pasmējās.

Pirmais, ko viesi banketā darīja, bija doties pie bagātīgajiem galdiem, lai nobaudītu Ventspils sagādātās uzkodas. Mūziķiem bija iespēja baudīt dažādus salātus, gaļas izstrādājumus, kā arī kūciņas «Vecrīga» un augļus.

Šoreiz Ventspils bija sarūpējusi tik daudz uzkodu, ka viesiem, dodoties prom no banketa, galds izskatījās kā tikko klāts. Ja parasti ēdiens pazuda pirmo divdesmit minūšu laikā, šoreiz Ventspils bija pacentusies uzņemt viesus, kā nākas.

Lai veiksmīgi aizvadītu «Muzikālās bankas» finālu, netika žēlots arī baltvīns un sarkanvīns, ko mūziķi nekautrējās baudīt, saskandinot glāzes gan par «Prāta vētras» uzvaru, gan citiem māksliniekiem.

Šajā gadā mākslinieki bija tik ļoti noguruši, ka gandrīz neviens neizmantoja slidotavas pakalpojumus. Šo īpašo piedāvājumu, kā jau katru gadu, izmantoja grupas «Tumsa» solists Valters Frīdenbergs, kuram šoreiz zvaigžņotie draugi nepievienojās.

Populārā konkursa bankets iztika bez dejām, kaut par mūziku rūpējās dīdžejs, liekot dažādus deju hitus. Viesi vairāk vēlējās veltīt laiku sarunām un dibināt kontaktus jaunām muzikālām idejām un kopdarbiem. Vairākums mākslinieku vēlējās vien kārtīgi paēst, apsēsties, atslābt un doties pie miera.

Banketa noslēgumā viesiem bija iespēja izvēlēties braukt ar speciālu autobusu uz Rīgu vai pārnakšņot Ventspilī un turpināt izklaidēties.

Lielākā daļa viesu jau ap pulksten divpadsmitiem devās pie miera, uzsverot, ka tik gara, nogurdinoša diena dara savu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu