«Mein Kampf» jaunā izdevuma pirmā tirāža jau izpārdota; tiks drukāta jauna

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apgāds, kas laidis klajā nacistiskās Vācijas vadoņa Ādolfa Hitlera opusa «Mein Kampf» («Mana cīņa») jauno akadēmisko izdevumu, paziņojis, ka lielā pieprasījuma dēļ tiks drukāta jauna tirāža. «Tā ir pieejama tāpat kā jebkura cita grāmata, taču īpašo apstākļu dēļ pastāv zināms gaidīšanas laiks,» norādīja Minhenes Mūsdienu vēstures institūta (IfZ) pārstāve.

Kā ziņots IfZ ar plašiem komentāriem papildināto «Mein Kampf» izdevumu laida klajā šī gada sākumā, lai nodrošinātu, ka bēdīgi slavenā sacerējuma akadēmisks izdevums būtu pieejams, tiklīdz beigsies autortiesību termiņš.

Līdz šim autortiesības uz ķecerīgo pamfletu piederēja Bavārijas zemei, kas kopš Otrā pasaules kara beigām kategoriski liegusi šo sacerējumu izdot vai tirgot visā Vācijā. Taču autortiesību termiņš beidzās 2015.gadā, un «Mein Kampf» nonāca sabiedriskajā valdījumā.

Jaunais «Mein Kampf» izdevums ar aptuveni 3500 komentāriem izdots divos sējumos un maksā 59 eiro.

Taču jau pirms 8. janvāra, kad IfZ izdevums parādījās grāmatnīcās, pēc tā bija vērojams liels pieprasījums.

Foto: AP/Scanpix

Institūta direktors Anderass Viršings pavēstīja, ka saņemti 15 000 grāmatas iepriekšējo pasūtījumu, kas ievērojami pārsniedzis 4000 eksemplāru lielo pirmo tirāžu.

Lielais pieprasījums izsaucis arī spekulācijas vilni, un tīmekļa veikalā «Amazon» daži pārdevēji «Mein Kampf» jauno izdevumu šobrīd piedāvā par 600 eiro, bet interneta izsoļu vietnē «eBay» ceturtdienas rītā grāmatas cena sasniedza 685 eiro.

«Amazon» paziņojis, ka dzēsīs tos «Mein Kampf» piedāvājumus, kam būs noteikta pārāk augsta cena, bet visa peļņa, ko ienesīs šīs grāmatas pārdošana, tiks ziedota nacistu upuru atbalsta organizācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu