Šodienas redaktors:
Līga Āboma
Iesūti ziņu!

Noskaidroti 10 labākie restorāni Rīgā. Uzmini, kuri!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Edagars Kalmens

Pieaicinot kompetentu šefpavāru žūriju no ārvalstīm, trešo gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un «Ekselence labākā restorāna Latvijā 2015» titulu ieguvis restorāns «Vincents», otrajā vietā ierindojies «Bibliotēka No.1 restorāns», bet godpilno trešo vietu ieņem restorāns «Muusu».

«Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015» nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā vietējie žurnālisti, gardēži un restorānu jomas eksperti nobalsoja par viņuprāt labākajiem restorāniem, katru no tiem izvērtējot, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās starptautiska žūrija, kuru šogad veidoja 14 pieredzējuši profesionāļi no Vācijas, Zviedrijas, Igaunijas, Dānijas, Šveices, Somijas un Norvēģijas.

Apmeklējot restorānus, žūrija katram no tiem individuāli piešķīra punktus. Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt, bija 200 punkti - 80 punktus par ēdienu; 50 punktus par apkalpošanu; 40 punktus par dzērieniem un 30 punktus par atmosfēru restorānā.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, «Ekselence labākie restorāni Latvijā 2015» sarakstā iekļuvuši 10 jaunpienācēji. «Tā ir trešā daļa no labāko saraksta, kas liecina par veselīgu nozares attīstību, tādēļ svarīgi ir nestāvēt uz vietas, bet turpināt iesākto», stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs. Viņš pauž gandarījumu, ka ārvalstu šefpavāri atzinīgi novērtējuši Latvijas restorānus un izteikuši vēlmi atgriezties Latvijā.

Žūrijā darbojās: Jouni Toivanen (Michelin šefpavārs, Somija), Sonja Fruhsammer (Michelin restorāna «Fruhsammer» šefpavāre, Vācija),Pelle Andersen (The Food Organisation of Denmark direktors, Dānija),Sampo Kantele (šefpavārs, Helsinku kulinārijas akadēmijas pasniedzējs, Somija), Tonis Siigur (restorāna «NOA» šefpavārs, Igaunija), Terje Ommundsen (restorāna «Plah» šefpavārs, Norvēģija), Antonio Colaianni (Michelin restorāna «Mesa» šefpavārs, Šveice), Charlotte Stougaard Negendahl (Michelin šefpavāre, Dānija), Arto Koskelo (restorānu kritiķis, Somija), Anton Bjurh (Michelin restorāna «Gastrologik» šefpavārs, Zviedrija), Per Mandrup (Pasaules šefpavāru asociācijas, kulinārijas sacensību komitejas viceprezidents, A līmeņa konkursu tiesnesis, Dānija), Martti Siimann (restorānu «Oko», «Noa», «Tuljak» īpašnieks, Igaunija), Peter Fruhsammer, šefpavārs, vīnzinis, Vācija), Tommy Raanti (šefpavārs, Norvēģijas kulinārijas institūts, Norvēģija).

EKSELENCE 30 LABĀKIE RESTORĀNI LATVIJĀ 2015

  1. Vincents

  2. Bibliotēka No. 1 restorāns

  3. Muusu

  4. 3 pavāru restorāns «Tam labam būs augt»

  5. Riviera

  6. Kaļķu vārti

  7. 36. līnija

  8. Ostas skati

  9. Koya

  10. Vīna studijas restorāns

  11. Le Dome

  12. Kolonāde. Mūsu stāsti...

  13. Valtera restorāns

  14. Locale

  15. Bergs

  16. International

  17. Portofino

  18. Valmiermuižas vēstniecība

  19. Kilimanjaro

  20. Goldingen room

  21. Elements

  22. Dikļu pils

  23. Monterosso

  24. Neiburgs

  25. Tinto

  26. Mercato

  27. Zoste

  28. Kasha gourmet

  29. Mute

  30. Olive Oil Trading co.

Komentāri

Nepalaid garām!

Uz augšu