«Latvijas Radio 2» piedāvās maestro mūzikas maratonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Latvijas Radio 2» no 9. janvāra līdz 11. janvārim piedāvās maestro Raimonda Paula 80 gadu jubilejas mūzikas maratonu, kas, pieskaņojoties komponista apaļajai jubilejai, ilgstot tieši 80 stundas, informēja Latvijas Radio pārstāvis Toms Treibergs. Šajā laikā Latvijas Radio 2 ēterā skanēs tikai Paula mūzika, savukārt dažādos raidījumos komponistu sveiks mūziķi, aktieri, dzejnieki, politiķi, kā arī radioklausītāji. Raidījumus būs iespējams ne tikai klausīties, bet arī skatīties Latvijas Radio 2 mājaslapā «lr2.lsm.lv/lv/lr2/».

Maratona laikā Latvijas Radio 1 studijā notiks divi tiešā ētera koncerti. Pirmais notiks sestdien, 9. janvārī, plkst.17, kad Paula mūzikā iejutīsies koris «Aura» un diriģents Edgars Vītols, Latvijas Radio bērnu vokālais ansamblis «Dzeguzīte», «Zelta saules» koris, Igo un Aivars Hermanis un citi.

Otrs koncerts būs 11. janvārī plkst.16, un tajā muzicēs «Credo» un Guntis Veits, «bet bet» un Zigfrīds Muktupāvels, vokālā grupa «Framest» un viesi no Dailes teātra - aktrise Rēzija Kalniņa, aktieri Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks, kā arī komponists Juris Vaivods.

Svētdien, 10. janvārī, plkst.16 Latvijas Radio 2 studijā, raidījumā «Atveriet - te dziesma!», ar Paula dziesmām pulcēsies dziesminieki Ieva Akurātere, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls un Uldis Kākulis un citi.

Maestro dzimšanas dienā 12. janvārī Latvijas Radio 2 «Muzikālajā bankā» savus sveicienus teiks Andris Ērglis, Jānis Stībelis, Agnese Rakovska, Daumants Kalniņš un citi. Viesos būs arī Paula ilggadējie draugi - kinorežisors Jānis Streičs, diriģents Māris Sirmais, aktrise Ausma Kantāne, dziedātāji Rita Trence un Imants Skrastiņš, kā arī žurnāliste un rakstniece Elita Veidemane.

Jubilejas mūzikas maratona programmu noslēgs komponista un Latvijas Radio bigbenda koncerta translācija no Latvijas Nacionālā teātra. Tas sāksies 12. janvārī plkst.19.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu