No garšvielām, kas lieliski iederas sildošo dzērienu klāstā, noteikti jāpiemin arī tādas ierastās garšvielas kā kanēlis, smaržīgie pipari, krustnagliņas, muskatrieksts, kardamons, kurkums, koriandrs, kaltēts ingvers un anīsa zvaigzne.
Nav noslēpums, ka siltajiem dzērieniem var pievienot ne tikai garšvielas, bet arī dažādus augļus. Citrusaugļi - citroni, apelsīni, mandarīni, hurma, ananasi, mango un kivi patīkami atspirdzinās dzērienu un dažādos to pasniegšanu. Protams, nevar aizmirst arī par mūsu pašu labumiem, piemēram, āboliem, bumbieriem, cidonijām un ogām - dzērvenēm, smiltsērkšķiem, upenēm, avenēm, brūklenēm un mežrozītēm. Īsta bauda vēsajiem vakariem būs arī balzams, kas papildināts ar apelsīnu šķēlēm un granātābolu sulu. Tāpat vērts pārsteigt draugus ar silto dzērienu, kam pievienots kvalitatīvs kalvadoss.
Savukārt kafijas cienītāji savus paradumus ziemas sezonā var atsvaidzināt, pagatavojot īru kafiju. Šim tradicionālajam dzērienam pievieno viskiju un putukrējumu, kas rada izsmalcinātu garšu salikumu, turklāt šāds apvienojums lieliski iederēsies pie deserta baudīšanas.
Bērnu priekam, pārsteidzot arī viņus ar kafijas baudīšanas rituālu, pagatavojiet kakao. Tas būs gards un arī sildošs dzēriens, turklāt dekorēšanai izmantoti marshmallows būs īsts kārdinājums, kuram noteikti nespēs pretoties arī pieaugušie. Augstajā laikā noteikti jāpagatavo arī karstā šokolāde ar rīvētu muskatriekstu.