«The Beatles» mūziku beidzot varēs straumēt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārās britu grupas «The Beatles» dziesmas no ceturtdienas būs pieejamas mūzikas straumēšanas pakalpojumos, vēsta tehnoloģiju vietne «Re/code». Trešdien «The Beatles» mājaslapā tika ievietots paziņojums, ka grupas daiļrade pirmoreiz tiks ievietota vairākos mūzikas straumēšanas pakalpojumos, tajā skaitā «Spotify», «Apple Music» un «Tidal».

«24. decembrī minūti pēc pusnakts pēc vietējā laika «The Beatles» mūziku varēs straumēt visā pasaulē. Priecīgus Ziemassvētkus!» teikts mājaslapā.

«The Beatles» dziesmas varēs klausīties deviņos straumēšanas pakalpojumos - «Spotify», «Apple Music», «Slacker», «Tidal», «Groove», «Rhapsody», «Deezer», «Google Play» un «Amazon Prime».

Pirms nedēļas anonīms informācijas avots mūzikas žurnālam «Billboard» atklāja, ka Ziemassvētku laikā «The Beatles» ieraksti kļūšot pieejami kādā mūzikas straumēšanas pakalpojumā.

Mūzikas industrijas ziņu portāla CMU dibinātājs Kriss Kuks norāda, ka tas varētu palīdzēt saglabāt «The Beatles» muzikālo mantojumu. «Digitālajās lietās «The Beatles» vienmēr iesaistījušies ar nokavēšanos. Digitālās mūzikas veikalam «iTunes» grupa pievienojās 2010.gadā, kad tas jau piecus gadus bija ļoti populārs,» viņš teica. «Mēs domājām, ka tiks noslēgts ekskluzīvs līgums ar vienu pakalpojumu, taču izskatās, ka viņi jau no pirmās dienas būs visur.»

«Tādā veidā viņi akceptē, ka straumēšana tagad ir ļoti nopietna un svarīga ierakstu industrijas sastāvdaļa,» teica Kuks.

Lai arī «The Beatles» izjuka 1970. gadā, grupas sacerētie hiti joprojām ir ļoti populāri un tiek izlaisti jauni ieraksti. Nesenākais no tiem bija albuma «1» jauna versija, kas iznāca novembrī.

«The Beatles» Eda Salivana šovā
«The Beatles» Eda Salivana šovā Foto: AP/Scanpix

Izpētes kompānijas «Midia» eksperts Marks Maligans pieļauj, ka autortiesību turētāji tik ilgi neesot gribējuši pievienoties straumēšanas pakalpojumiem, lai jauno ierakstu iznākšana tiktu gaidīta.

«Viņi nogaidīja, kamēr tirgus kļuva plašāks, lai iegūtu visizdevīgākos noteikumus,» sacīja Maligans. «Tas ir liels straumēšanas pakalpojumu sasniegums, jo parāda, ka platformās ir visa mūzika no visas pasaules.»

Tādi mūziķi kā Adele, «Coldplay» un Teilore Svifta izvēlējušies atšķirīgu stratēģiju - neizlaist savu mūziku straumēšanas pakalpojumos, ja lietotāji to varēs klausīties par brīvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu