Klajā laista Latvijā radīta jauna bērnu grāmata – rotaļlieta «Ucipuci meklē mājas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Valters un Rapa» laidusi klajā interesantu bērnu grāmatu, kas vienlaikus ir arī rotaļlieta – «Ucipuci meklē mājas». Tā ir Latvijā radīta inovatīva grāmata pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem - unikāls četru produktu apvienojums, kas ietver grāmatu, leļļu teātri, papīra lelles un zinības.

«Grāmata ir Latvijā inovatīvs un līdz šim vietējā grāmatu tirgū nebijis risinājums bērnu literatūrā – tajā iestrādāts leļļu teātris ar maināmiem foniem un papīra lelles ar grāmatu tēliem. Šāds risinājums bija jauna un vērtīga pieredze arī «Jelgavas tipogrāfijai», kuras profesionālie speciālisti izmantoja gadiem krāto pieredzi, lai grāmatu realizētu atbilstoši autores iecerēm – augstā kvalitātē un bērniem ērtā, parocīgā lietojumā. Grāmatas galvenā varone ir pūcīte Ucipuci, kura ir nozaudējusies un piedzīvo aizraujošus brīžus, lai veiksmīgi atgrieztos mājās. Šī sirsnīgā grāmatiņa ir pārsteigums mūsu klientiem svētku laikā,» par izdevniecības svaigāko projektu stāsta «Valtera un Rapas» pārstāve Kristīne Kirkila.

«Jo vairāk spēsim piedāvāt un radīt bērniem radošas rotaļlietas, jo lielāki ieguvēji, straujajā tehnoloģiju laikmetā, būs gan bērni, gan vecāki. Grāmatā iestrādātais teātris veicina bērnu radošumu, attīsta fantāziju un piedāvā iespēju iejusties režisora lomā, un izlasīto vēlreiz iedzīvināt pašu radītā teātrī - vai arī būt kreatīviem un izdomāt jaunus notikumus,» grāmatas risinājumus klāsta tās autore Zane Zusta. «Lasīšana kopā ar bērniem ir ļoti vērtīga, bet šai grāmatai ir arī pievienotā vērtība – pēc izlasīšanas tā tiek aktīvi lietota un izmantota kā rotaļlieta.»

Grāmatas radošās īpašības papildina arī grāmatas beigās iestrādāta «Ucipuci zinības» sadaļa, kurā Ucipuci sniedz vērtīgus padomus, ko darīt, ja gadās nozaudēties, piemēram – sastingt un nemainīt atrašanās vietu, zināt vecāku telefonu un, izmantojot rotaļu elementus, jauniegūtās prasmes likt lietā.

Foto: publicitātes

«Ucipuci meklē mājas» ir stāsts, kurš radies, pateicoties patiesiem notikumiem, un pēc divu gadu darba grāmata ar izdevniecības «Valters un Rapa» atbalstu ir gatava nonākt lasītāju rokās. Autores Zanes Zustas mērķis bija radīt pozitīvu, labsirdīgu un mīļu tēlu mūsu latviešu jaunās paaudzes bērniem. Savukārt skaistās ilustrācijas radījusi talantīgā māksliniece Evija Timma-Novika, kurai izdevies katru tēlu iedzīvināt tā, lai tas lasītājos raisītu pozitīvas emocijas. «Grāmatā saskatījām potenciālu – stāsts ir sirsnīgs un Ucipuci tēls ir lielisks kandidāts, lai iekarotu bērnu sirdis,» stāsta Kristīne Kirkila, piebilstot, ka izdevniecība cer, ka nākotnē izdosies grāmatu eksportēt un piedāvāt lasītājiem arī ārpus Latvijas.

«Stāsts noteikti patiks gan lieliem, gan maziem – tajā ievītas noderīgas dzīves gudrības un izteicieni. Mūsu bērniem patika pārsteigums grāmatas beigās, kas bērniem ļāva saviem vārdiem atstāstīt vecāku izlasīto,» grāmatas atsaucē raksta TV raidījuma un centra «Zili brīnumi vadītājs Pauls Irbins. Grāmata vērtēšanai nonāca arī pie aktrises Ilzes Ķuzules-Skrastiņas, žurnāla «Četras sezonas» autores Signes Meirānes, mācītāja Pētera Sproģa, bloga «Kids Gazette» autores Santas Bindemanes un radiožurnālista Toma Grēviņa bērniem, kuru secinājumus par izlasīto var atrast uz grāmatas vāka.

www.valtersunrapa.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu