«ReLOVEution»: mīli karsti, sapņo krāšņi un uzdrīksties!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad populārā projekta «Cabaret» izrādes koncertiestudējums ir guvis visai revolucionāru un anarhisku nosaukumu «ReLOVEution», kas atklājās arī uz skatuves. Izrādes mākslinieki skatītājus rosina mīlēt, uzdrīkstēties pierādīt sevi, sapņot un fantazēt visās varavīksnes krāsās, ko, kā zinām, vislabāk prata hipiju paaudze.

Koncertiestudējuma «ReLOVEution» veidotāji - producentu grupa «Virus Art» - saglabāja arī šogad gan šo intīmo uzstāšanās formu, gan arī veidoja ļoti krāšņas un iespaidīgas kulminācijas, kurās tika iesaistīti visi iestudējuma personāži.

Izrādē piedalās jau iepazītie «Cabaret» varoņi - elegantā Aija Vītoliņa (Žustīne), sievišķīgā Elza Rozentāle (Elza) un enerģijas pārpilnais Ralfs Eilands (Rafaēls).

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Ralfam pagājušais koncertuzvedums («La Luna») bija pirmais eksperiments šāda veida izrādēs un jāatzīst, ka mūziķis ir audzis un jau daudz drošāk jūtas uz skatuves, izpildot gan romantiskas noskaņas dziesmas, gan arī pikanti seksīgus iestudējumus.

Izrādes «ReLOVEution» vizītkarte bija dziesma «Children of the revolution» (T-Rex), bet ideoloģiskais tēls neviens cits kā pats Bobs Mārlijs.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šogad «Cabaret» veidotajā izrādē vairs neredzam tautā iemīļoto komiķi Jāni Skuteli (Lumjērs), bet jāatzīst, ka viņa aizstājējs improvizācijas aktieris Kozmens jeb īstajā vārdā Mārtiņš

Kozlovskis tiek lieliski galā ar publikas mulsināšanu un gaumīgo smīdināšanu.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Tomēr visvairāk vēlētos uzsvērt tieši koncertuzveduma horeogrāfiju un deju priekšnesumus. Šogad pasākums atšķīrās ar spēcīgu dejas mākslas izpausmi. Tas bija profesionāli un skaisti! Šoreiz dejas bija tās, kas no sirds aizkustināja un lika sirdij straujāk pukstēt. Kā garda odziņa no deju priekšnesumiem bija

dejotāju brīvību sludinošā deja uz latviešu spēka dziesmu vai mantru «Rāmi, rāmi».

Nevienu vienaldzīgu neatstāja arī pāru deja ar galdiem un krēsliem un, protams, jebkuri iznācieni seksīgajos modes nama «Amoralle» tērpos.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET
Šis ir divpadsmitais projekta Cabaret gads, un šo izrāžu sekotāji zina, ka šim iestudējumam nav nekāda sakara ar varietē vai banālu striptīzu.

Tās ir emocijām bagātas un ļoti mākslinieciski augstvērtīgas izrādes, kuru veidošanā ir iesaistīti ļoti daudz cilvēku, kas katrs ir profesionālis savā jomā. Arī šis gads nav izņēmums, un pie jaunā projekta jau strādā ap 50 cilvēku liela mākslinieciskā un tehniskā personāla komanda, kas visi kopā veido notikumu.

Producentu grupa «Virus Art» ir producentu apvienība, kas jau 12 gadus ik gadu skatītājiem piedāvā krāšņu koncertiestudējumu, ikreiz pārsteidzot ar ko nebijušu un jaunu. Pats projekts ir unikāls, to ir grūti klasificēt pie kādas jau esošas skatuves mākslas formas. Darbība notiek ne tikai uz skatuves, bet telpiski, un speciāli šīm izrādēm katru gadu tiek veidota īpaša vieta skatītājiem – teatralizēts restorāns ar apkalpošanu pie galdiņiem. Ir pārdomāta katra detaļa, darbība notiek vairākās dimensijās un skatītājs pat nepamana skatuves mākslinieku un apkalpojošā personāla sadarbību. Skatītājs jau no garderobes tiek ievests sapņu un tēlu pasaulē, kur aktieri un apkalpojošais personāls palīdz iejusties gaidāmajā vakara atmosfērā.

Biļetes uz decembra izrādēm jau gandrīz ir izpirktas, taču vēl ir iespēja iekļūt kādā no papildizrādēm – 8., 9. vai 14. janvārī.

Vakara sākums no 19.00 vai no 20.00 (atkarībā no izrāžu datumiem), koncertiestudējuma «ReLOVEution» garums bez ievada un starpbrīža ir 2 stundas, pasākuma beigu laiks 3.00 naktī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu