Koris «Sōla» valsts svētkos piedāvā koncertu «Sapņu tālumā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Svētā Pētera baznīcā 18. novembrī notiks Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora «Sōla» koncerts «Sapņu tālumā», kas izskanēs latviešu kormūzikas ciklā «Tev mūžam dzīvot, Latvija!», informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.

Jauktais koris «Sōla», kas ir viens no šā brīža labākajiem Latvijas koriem, daudzu starptautisku kormūzikas konkursu laureāts, diriģentu Kaspara Ādamsona, Jēkaba Jančevska un Jāņa Pēlmaņa vadībā, īpašu uzmanību veltīs šā gada jubilāriem - komponistam Emīlam Dārziņam un dzejniekiem Rainim un Aspazijai.

Koncertā tiks izpildīta daļa no Dārziņa skaistākajām kora dziesmām, tādējādi svinot komponista 140. dzimšanas dienu un godinot viņa komponēto dziesmu vārdu autorus Raini un Aspaziju. Programmu papildinās arī citu latviešu komponistu, tostarp Jāņa Mediņa, Bruno Skultes Marģera Zariņa, Ulda Stabulnieka un Mārtiņa Brauna, patriotiskie un saturiski bagātie skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies arī soliste - mecosoprāns Saiva Treide.

Koncerts sāksies plkst.18. Ieeja koncertā būs ar bezmaksas ielūgumiem, kas iepriekš saņemami Rīgas Svētās Pētera baznīcas kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu