Ceļvedis: NeatkaRīgais tirgus, Remix 30, Latvijas spēka dziesmas u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/AFP/Edgars Kalmens

Gaidot Latvijas dzimšanas dienu, turpinām baudīt šiem svētkiem organizētos koncertus un vērot skaistās pilsētas dekorācijas sarkanbaltajās krāsās, bet, kamēr vēl nav pienācis svinīgais datums, laiks citām izklaidēm. Kādām? Uzzini iknedēļas ceļvedī!

 
Foto: Facebook

PASĀKUMI: Zoo expo, NeatkaRīgais tirdziņš, Krāmu un amatnieku tirdziņš

NeatkaRīgais tirdziņš

14. novembrī Kalnciema kvartālā būs patriotiskas ieskaņas ikgadējā, valsts svētkiem veltītajā tirdziņā. Par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai notiks «NeatkaRīgais tirgus», kurā būs iegādājami Latvijā audzēti lauku labumi svētku galdam, bet amatnieki būs sagatavojuši īpašus svētku aksesuārus, lai apliecinātu savu cieņu Latvijai. Arī šogad rotāsimies ar sarkanbaltsarkanajām cepurēm, šallēm, lentītēm un piespraudēm, tērpsimies vietējo amatnieku darinājumos un baudīsim Latvijas zemnieku un mājražotāju labumus. Tirdziņā viss būs radīts ar pašu rokām tepat – Latvijā.
Darbnīcā «Patriota ordenis» no plkst. 11.00 līdz 15.00 Brūnās mājas zālē (Vīna veikala kafejnīcas zālē) bērniem būs iespēja darināt patriotiskus piekariņus sarkanbaltsarkanās krāsās no plastikāta granulām, kas tiks izkausētas iecerētajā formā. Patriotiskos «ordeņus» varēs iekārt kaklā, piekarināt automašīnā pie priekšējā spoguļa vai vest mājās un iekārt logā.

Foto: LETA

«ZooExpo 2015» Ķīpsalā

Suņi un kaķi, lamas un alpakas, govis un tītari, truši un papagaiļi, zirnekļi, skorpioni un prusaki... un vēl citi eksotiski mīluļi un mājdzīvnieki jau 14. un 15.novembrī būs apskatāmi izstādē «ZooExpo 2015» Ķīpsalā. Vēl – bērnu priekam piepūšamās atrakcijas bez papildu maksas! Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs satikt 3000 suņu, kuri pārstāvēs teju 237 šķirnes! Visi šie suņi sacentīsies konkursos, lai iegūtu labākā titulu, un pirmoreiz Latvijā tiks piešķirts jauns tituls «Rīgas uzvarētājs». «ZooExpo 2015» nebūtu mājdzīvnieku izstāde, ja tajā varētu satikt tikai kaķus un suņus. Ģimenes ar bērniem un visi dzīvniekmīļi ir aicināti apskatīt arī citus dzīvnieciņus – lamas un alpakas no «Rakši ZOO», gotiņas Gošu un Šēru no «Trušu pilsētiņas», zirnekļus un skorpionus no Lietuvas posmkāju zoodārza «Insektariumas». Tas vēl nav viss! Tāpat varēs apskatīt daudzus un dažādus trušus, zosis, pīles, baložus, papagaiļus un citus dekoratīvos putnus, jūrascūciņas, kāmjus un žurciņas, simtkājus, vaboles un dievlūdzējus, un varbūt pat āzi Fredi!

Krāmu un amatnieku tirdziņš

Vidzemes tirgū no 14. novembra līdz pat gada beigām katru sestdienu un svētdienu plkst. 10.00 – 17.00 notiks krāmu un amatnieku tirdziņi Vidzemīte. Vidzemes tirgus krāmu un amatnieku tirdziņa Vidzemīte apmeklētājiem būs iespējams iegādāties preces dažādām vajadzībām un mērķiem - gan sev, gan dāvanām saviem tuviniekiem. Tirdziņa piedāvājumā būs gan antīkas relikvijas, gan mājas interjera priekšmeti, tāpat arī vinila plates, nozīmītes, porcelāna figūriņas, trauki, grāmatas, aksesuāri, krāšņumlietas, apģērbi un citas pārsteidzošas lietas. Savukārt pašmāju mākslinieku un daiļamatniecības meistaru idejas pārsteigs ar izdomu, materiālu un formu bagātību. Tajā būs atrodamas pašmāju mākslinieku veidotās rotas un tekstilizstrādājumi, keramika un kokgriezumi, lins un dzintars. Papildus tirdziņam Vidzemīte visas dienas laikā Vidzemes tirgū apmeklētāji varēs iegādāties svaigus un sezonālus produktus no pašmāju zemniekiem jeb «lauku labumus pašā pilsētas viducī».

 
Foto: publicitātes

KONCERTI: Valsts svētkos, Remix, Inokentijs Mārpls, Lučiana, El Ten Eleven u.c.

Valsts svētkos - Latvijas spēka dziesmas «Arēnā Rīga»

Pirmo reizi par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai, ieskandinot gaidāmo Latvijas simtgadi un atzīmējot mūsu valsts 97. gadskārtu, 15. novembrī Patriotu nedēļas ietvaros «Arēnā Rīga» tiks rīkots lielkoncerts «Latvijas spēka dziesmas». Lielkoncerta programmā iekļauti tie skaņdarbi, kas cauri laikiem latviešiem bijuši īpaši nozīmīgi. Šis vērienīgais un krāšņais muzikālais notikums neapšaubāmi būs viens no galvenajiem valsts svētku programmas pasākumiem, jo koncertā piedalīsies daudzi izcili mākslinieki: dziedātāja Ieva Akuratere, leģendārās aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokdziedātāji Alex un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte, Sonora Vaice un Elīna Šimkus, TDA «Dzintariņš», dziedošie Nacionālā un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesterisun Artis Robežnieks, dziedātāji Ralfs Eilands, Ieva Kerēvica un Aija Andrejeva, koklētāja Laima Jansone, kā arī LNSO pirmā vijole Raimonds Ozols.

Foto: publicitātes

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies pianists Nikolass Angeličs

Lielajā ģildē 13. novembrī plkst.19 izskanēs koncerts «LNSO. Brāmss un Šūmanis», kurā viens no pasaules labākajiem pianistiem Nikolass Angeličs izpildīs solo Roberta Šūmaņa «Klavierkoncertā». Kā informēja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska, koncertā būs klausāma arī Johannesa Brāmsa «Ceturtā simfonija», kas tiks atskaņota LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā. Koncerta ievadā būs dzirdams mūsdienīga simfoniskā orķestra skaņukrāsu ģeniālais burvis Magnuss Lindbergs un viņa «Chorale», kurā izmantots populārais luteriešu korālis «Es ist genug» Baha aranžējumā.

Foto: publicitātes

«Remix» šoruden svinēs savu 30. jubileju

Latvijas rokmūzikas supergrupa «Remix» šoruden ar koncertiem četrās Latvijas pilsētās atzīmēs savu 30. jubileju. Koncerti notiks laikā no 14. līdz 18. novembrim, tajos skanēs instrumentālā mūzika un populārākās «Remix» dziesmas jaunradītos aranžējumos – kopā ar Liepājas simfonisko orķestri diriģenta Jēkaba Ozoliņa vadībā. Jubilejas koncertu viesmākslinieki būs dziedātāja Ieva Kerēvica, Ivars Kalniņš (perkusijas) un pūšamo instrumentu grupa Ulda Ziediņa vadībā. Cerams, kādreizējiem kolēģiem pievienosies arī «Remix» sākotnējā sastāva basģitārists Jevgeņijs Ščapovs. Supergrupas «Remix» koncertturneja sāksies 14. novembrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS, turpināsies 15. novembrī Cēsīs, Vidzemes koncertzālē CĒSIS un 16. novembrī Rīgā, Dailes teātra Lielajā zālē. Turnejas noslēgums gaidāms 18. novembrī Liepājā, jaunajā koncertzālē «Lielais dzintars» tās atklāšanas programmas ietvaros.

Foto: publicitātes

«Inokentijs Mārpls» izdod albumu «Tup’n turies»

Latvijas pankroka grupa «Inokentijs Mārpls» laidusi klajā savu ceturto pilna garuma albumu «Tup’n turies». Albuma «Tup’n turies» raudzības notiks 13. novembrī «Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna namā», Vecrīgā. Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmas no jaunā albuma, bet otrajā - dziesmas no iepriekšējiem albumiem. Ieeja sarīkojumā būs bez maksas. Tuvākie rokgrupas «Inokentijs Mārpls» koncerti gaidāmi 14. novembrī klubā «9. Vilnis», 17. novembrī - klubā «Depo» un 11. decembrī - klubā «Fontaine Palace» Liepājā. Grupā «Inokentijs Mārpls» aizvien sacer tekstus, dzied un ģitāru spēlē Raimonds Lagimovs jeb Dambis, pie bungām atrodas Ēriks Lizbovskis un pie basa - Ivo Stankēvičs jeb Skrips. Jaunā albuma ierakstā piedalījušies arī viesmūziķi Kaspars Bārbals, kurš spēlē dūdas, Kaspars Bindemanis un Miks Magoneks, kurš spēlē taustiņinstrumentus, savukārt pūšamos instrumentus dziesmā «Trakais riteņbraucējs» ieskaņojuši «ska» grupas «Voiceks Voiska» dalībnieki.

Foto: publicitātes

Trešais Rīgas «a cappella» festivāls

No 13. novembra līdz 15. novembrim Rīgā jau trešo reizi notiks Rīgas «a cappella» festivāls. Festivāla laikā izcili Latvijas mākslinieki demonstrēs «a cappella» dziedāšanas tradīciju visā tās plašajā spektrā - sākot ar vokālās grupas «Latvian voices» muzikālajiem eksperimentiem, kas klausītāju aizvedīs no tautasdziesmas skanējuma līdz inovatīvai popmūzikai, un beidzot ar pareizticīgo mūzikas pērlēm koru «Blagovest» un «Logos» izpildījumā. Rīgas «a cappella» festivāls tiek īstenots, lai attīstītu un popularizētu «a cappella» dziedāšanu Latvijā, kā arī veicinātu izcilību un augstus sasniegumus mūzikā. Festivāls piedāvā īpaši veidotus, augstvērtīgus koncertus un meistarklases, dažādos «a cappella» mūzikas projektos iepazīstina ar Latvijas un pasaules spilgtākajiem izpildītājiem, piedāvā iepazīt «a cappella» žanra daudzveidīgās iespējas. Festivāla uzdevums ir radīt dziļāku interesi par procesiem mūsdienu vokālajā mūzikā, palīdzēt labāk izprast šīs nozares būtību, arī īpašo vēsturisko lomu Latvijā.

Foto: publicitātes

Deju mūzikas zvaigzne Lučiana

13. novembrī, klubā «Coyote Fly» gaidāms populārās angļu dziedātājas, tādu hitu kā «Yeah Yeah» un «I Like that» izpildītājas Lučiana (Luciana) vienīgais koncerts Latvijā. Lučianas mežonīgā daba, milzu enerģija un griezīgais panka vokāls palīdzējis iegūt daudzus fanus kopš 2006. gada, kad mūziķe iekaroja pasaules mūzikas topus ar dziesmu «Yeah Yeah», kā arī ieguva prestižās Ivor Novello Award balvas nomināciju.

Foto: publicitātes

«Lielajā dzintarā» dziedās Marina Rebeka

Koncertzālē «Lielais dzintars» sestdien, 14. novembrī, tiks rīkots pirmais opermūzikas koncerts, kurā klausītājus priecēs latviešu soprāns Marina Rebeka, informē Liepājas domē. «Lielā dzintara» koncertā Marina Rebeka klausītājus priecēs ar vairāku klasiķu pasaulslaveniem opermūzikas darbiem. Programmā iekļauti Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučini un citu komponistu darbi. Rebeka tos izpildīs kopā ar šobrīd Vīnē dzīvojošo tenoru no Kosovas Rami Lahaju, savukārt pie «Lielā dzintara» festivāla orķestra pults stāsies jaunā itāļu diriģente Speranca Skapuči. Koncertam dots nosaukums «Zvaigznes atgriešanās».

Foto: publicitātes

Ventspilī koncertēs «El Ten Eleven» no ASV

14. novembrī Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs instrumentālās ģitārmūzikas duets «El Ten Eleven» no Amerikas Savienotajām Valstīm. «El Ten Eleven» ir visbiežāk ar postroka žanru asociēts duets no Losandželosas Kalifornijā, kurā kopš 2002. gada muzicē Kristians Danns (Kristian Dunn) un Tims Fogartijs (Tim Fogarty). Kristianu par ģitāristu-basģitāristu iespējams dēvēt ne tāpēc, ka viņš muzicētu brīžiem uz viena, brīžiem otra instrumenta, bet tāpēc, ka dara to faktiski vienlaikus. Proti, izmanto visai eksotisko un ne tik izplatīto divu grifu instrumentu, kurā apvienota gan ģitāra, gan basģitāra.

 
Foto: publicitātes

IZRĀDES: «Pielipīgie vārdi»

«Pielipīgie vārdi» ar Raiņa darināto vārdu iepazīšanu

Bērnu un jauniešu teātra izrāžu repertuāra «Šmulītis» ietvaros 13.novembrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums bērniem, kuri mācās runāt, - izrāde «Pielipīgie vārdi» ar Raiņa darināto vārdu iepazīšanu un rotaļām. Izrāde paredzēta pašiem mazākajiem skatītājiem - bērniem no divu līdz četru gadu vecumam. Šajā laikā, kad bērni paši rada savus pirmos vārdus un mācās likt kopā teikumus, kopā ar viņiem aktieri aplūkos un izspēlēs, stāstīs un rādīs Raiņa radīto jaunvārdu nozīmes. Daudzus no šiem vārdiem joprojām bieži lietojam - kā «mīla», «vēlme», «baigs», «atspulgs»… «Pielipīgos vārdus» veido režisore Paula Pļavniece, kura jau iestudējusi «Šmulīša» izrādes «Mākoņi» un «Nāves ēnā». Par iestudējuma vizuālo pusi rūpējas scenogrāfe Marija Rozīte-Vītola un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Izrādē spēlēs un ar bērniem rotaļāsies Jaunā Rīgas teātra aktrise Jana Čivžele un mūziķis Kārlis Kazāks, kurš arī sacerējis izrādē skanošās dziesmas. Izrāde «Pielipīgie vārdi» tiks spēlēta 13.novembrī plkst. 19:00, 14.novembrī plkst. 12:00 un 15:00, 6.decembrī plkst. 12:00 un 15:00.

 
Foto: publicitātes

KINO: Mazais princis, Jaunība, Programma un Piebeidz savus draugus!

Mazais Princis/The Little Prince (2015)

Žanrs: Animācija, fantāzija

Viņa ir Maza Meitene, kuras bērnība paiet stingrā mātes uzraudzībā gatavojoties «lielajai dzīvei». Taču kādudien Meitenes rūpīgi saplānoto dienaskārtību iztraucē viņas ekscentriskais un labsirdīgais kaimiņš - Lidotājs. Sirmgalvis ieved Meiteni neparastā pasaulē, kuru viņam pašam pirms daudziem gadiem atklāja Mazais Princis. Ļaujoties maģiskajam ceļojumam Mazā Prinča valstībā, Meitene atkal atgūst savu bērnību un saprot, ka «īsti mēs redzam tikai ar sirdi. Būtiskais nav acīm saredzams.»

Filma 2D un 3D formātā.

Kinoteātros no 13.11.2015.

Foto: publicitātes

Jaunība/Youth (2015)

Žanrs: Drāma

Freds un Miks ir draugi kopš senseniem laikiem. Slavenais komponists un diriģents Freds atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir režisors Miks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas radīt vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un sevi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 13.11.2015.

Foto: publicitātes

Programma/The Program (2015)

Žanrs: Drāma, biogrāfija, sports

Filmas pamatā ir riteņbraukšanas leģendas un kulta varoņa statusa ieguvušā Lensa Ārmstronga ceļš no nevienam nezināma, vēzi uzveikuša riteņbraucēja līdz septiņu «Tour de France» titulu ieguvējam. Tikai dažiem bija zināms, kā viņš izcīnīja šos titulus un kas viņam palīdzēja to izdarīt, - dopings. Emocionāls trilleris par nokļūšanu pasaules slavas zenītā un iekrišanu dziļākajā bezdibenī. Viņš bija leģenda, varonis un… melis.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 13.11.2015.

Foto: publicitātes

Piebeidz savus draugus/Kill Your Friends (2015)

Žanrs: Trilleris, komēdija, detektīvfilma.

Tas bija laiks, kad britu mūzikas pasaulē dominēja Oasis, Radiohead, The Verve, Blur un The Prodigy. Stīvens ir ambīciju pilns ierakstu studijas menedžeris, kurš nodarbojas ar jaunu talantu meklēšanu un viņa darba gaitas ir saistītas ar šīs industrijas neatņemamajām sastāvdaļām - alkoholu, seksu un narkotikām. Lai paveiktu savu darbu, glābtu savu reputāciju un sagādātu studijai jaunu hitu - viņš ir gatavs uz visu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātros no 13.11.2015.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu