Miris bundzinieks, kas iespēlējis «The Beatles» dziesmu «Love Me Do»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

85 gadu vecumā miris leģendārās grupas «The Beatles» bijušais bundzinieks Endijs Vaits, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Vaits spēlēja bungas «The Beatles» pirmajā singlā «Love Me Do».

Vaits dzimis Glazgovā, taču vairākus gadus pirms nāves dzīvoja ASV, kur bija skotu dūdu un bungu skolotājs. Viņā aizgāja mūžībā savā mājā Ņūdžersijā, paziņoja Ņujorkas metro dūdinieku grupa.

Lai arī Vaits piedalījās tikai «Love Me Do» ASV versijas ierakstā, viņu dēvē par «piekto bītlu» - šāds apzīmējums presē piešķirts bijušajiem «The Beatles» dalībniekiem un menedžerim.

Vaits intervijā pirms trim gadiem sacīja, ka 1962. gadā viņam piezvanījis producents Rons Ričards un piedāvājis spēlēt trīs stundas garā ierakstā. «Es biju dzirdējis par «The Beatles», jo mana pirmā sieva Linna bija no Liverpūles un bija viņus pieminējusi, taču neko daudz nezināju,» intervijā skotu laikrakstam «Daily Record» teica Vaits.

«Love Me Do» ASV versijā bundzinieks Ringo Stārs spēlēja tikai tamburīnu, bet pēc tam tika uzņemts grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu