Artūra Kondrāta pirmā interaktīvā foto personālizstāde «Momentum»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Sākot ar 11. novembri, Intars Busulis, Kristaps Porziņģis, Agnese Kleina un citas Latvijas slavenības būs iespējams apskatīt Artūra Kondrāta pirmajā interaktīvajā foto personālizstādē «Momentum», kuru atklāšanas dienā apmeklēja vairums no fotogrāfijās iemūžinātajām slavenībām un fotogrāfa tuvākie cilvēki.

Izstādes lielformāta fotogrāfiju sērija veidota no 30 dažādu personību portretiem. Autora iecere ir atklāt šo personību raksturus un iedvesmot skatītāju ar šo cilvēku dzīvesstāstiem un sasniegumiem Latvijā, kas gūti dažādās sfērās ar lielu darbu, entuziasmu un ticību vispārdrošākajām idejām.

Izstādē iemūžināti basketbolists Kristaps Porziņģis, dziedātājs Intars Busulis, šefpavārs Mārtiņš Sirmais, kulinārijas eksperte Signe Meinarte, modes mākslinieks Bruno Birmanis, stiliste Iveta Vecmane, televīzijas personība Renārs Zeltiņš, aktrise Madara Botmane un daudzi citi.

Fotoizstāde būs pirmā Latvijā, kur, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, fotogrāfijas tiks «atdzīvinātas». Izmantojot papildinātās realitātes mobilo aplikāciju «Overly», apmeklētāji, skenējot fotogrāfiju, savās mobilajās ierīcēs varēs dzirdēt vairāku fotoportretu stāstus.

«Fiksēts mirklis ir maza laika vienība cilvēka dzīvē, tomēr visbiežāk tieši viens moments ir nozīmīgs pagrieziena punkts, būtisks elements notikumu virknē. Mirklis fotogrāfijā ir pats būtiskākais. Sekundes simtdaļas ātrumā ietvertā informācija un noskaņa dod tālākus impulsus emocijām, sajūtām, prātam, atmiņām un domām,» izstādes darbus raksturo pats fotogrāfs Artūrs Kondrāts.

Viesi plašajā mākslas telpā vairākkārt apskatīja darbus, baudīja vīnus, kā arī īpašo pārsteigumu – saldējumu. Tā kā telpas bija patiesi lielas un nenotika drūzmēšanās, neviens nesteidzās pamest mākslu, bet pirms došanās mājās izmeta otro, trešo vai pat ceturto loku pa galerijas zālēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu