Blūzmanis: nepareizi izkurinot krāsni, cilvēks var nepamosties

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Ja krāsni izkurina, un, neiztīrot ārā ogles, aiztaisa ciet šīberi, tīrā veidā bez krāsas, bez smaržas, bez garšas izdalās tvana gāze un cilvēki miegā nepamostas,» RīgaTv 24 diskusiju raidījumā «Preses klubs», runājot par tvana gāzes bīstamību un par to, kas jāievēro, sākoties apkures sezonai, skaidroja VUGD Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas vecākais inspektors majors Juris Blūzmanis.

Viņš arī atzīmēja, ka no šīm problēmām ir iespēja izvairīties tikai vienā veidā – iztīrot krāsni pēc katras kurināšanas. «Krāsns, kad izkurinām, jāiztīra tā, lai tā būtu pilnīgi tīra, un tikai tad to drīkst taisīt ciet,» sacīja ugunsdzēsējs. Īpaši jāuzmanās, ja mājoklis apkurināms ar tā dēvētajām tautības krāsniņām, jo no tām biežāk dūmi varot nākt atpakaļ mājoklī.

RīgaTV 24, popularizējot atbildīgu dzīvesveidu un rūpes pa vidi, ikdienas aktuālo diskusiju raidījumā «Preses klubs», sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu regulāri izvēlas tēmas, kas pievērš sabiedrības uzmanību dzīvesveidam, un sniedz padomus aktuālu jautājumu risināšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu