Rīgā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies vokāliste Perukua

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kongresu namā 3. novembrī ar vienīgo koncertu Baltijā atgriezīsies austrāļu dziedātāja Perukua (Peruquois), kura 22 gadu vecumā nolēma pamest džeza mūziku un pievērsties «dziļākiem garīgiem ūdeņiem». Rīgā Perukua piedāvās koncertprogrammu «Journey of Love».

Kā informēja «Trade Hub Productions» pārstāve Inese Mihasjonoka, Perukua piesātinātais, pirmatnēji emocionālais un vienlaikus meistarīgais dziedājums daudziem licis viņu nodēvēt par vokālo dievieti, sakrālās sievietes balsi un zemes balsi.

Dziedātāja vēstīja, ka jaunās koncertprogrammas nosaukums nāk no kompozīcijas ar tādu pašu nosaukumu, kas būs šī koncerta galvenā dziesma. Dziesma pavisam nesen ierakstīta Losandželosas studijā kopā ar Hezeru Holliju, kura pazīstama pēc savas sadarbības ar Kristīnu Agileru. Tāpat dziedātāja izpildīs dziesmas, kas ierakstītas kopā ar Tomu Vesindžeru, kurš saņēmis trīs «Grammy» balvas par sadarbību ar indiāņu muzikantiem.

Vairāk nekā 12 gadus Perukua apguvusi Amerikas indiāņu tradicionālos dziedājumus, pēdējos gados paralēli pievēršoties arī indiešu klasiskās mūzikas aicinājumam un savus iespaidus integrējot savā īpašajā, unikālajā balss skanējumā.

Par Perukuas daiļrades lūzuma punktu var uzskatīt 90. gadu sākumu, kad Austrālijā pazīstamā džeza dziedātāja nolēma pievērsties pasaules mūzikas tradīciju izpētei un atdzīvināšanai. Kopš tā laika ierakstīti vairāk nekā astoņi albumi, sadarbojoties ar dažādu netradicionālu un tautas instrumentu izpildītājiem.

Iepriekš Perukua Rīgā viesojās 2014. gada oktobra beigās, piedāvājot programmu «Original Essence».

Biļetes uz Rīgā gaidāmo koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Specifisks tautas mūzikas koncerts notiks kinoteātra «Rīga», tagad «Splendid Palace» mājīgajā kinozālē, kurā orientālu meditācijas mūziku varēs baudīt visi, kas meklē «ceļu pie sevis».

Ja vēlies veldzēties vokālās jogas un vokālās tantras vibrācijās, tad ieraksti šo kocertu savā plānotājā.

Koncerta īpašie viesi Latvijas grupa «Baraka» Dmitrija Jevsikova vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu