«Da Vinči dēmonu» spīdeklis – harismātisks, noslēpumains un seksīgs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēsturiskās fantāzijas seriāls «Da Vinči dēmoni» («Da Vinci’s Demons»), kas stāsta par Renesanses laikmeta diženākā ģēnija un, iespējams, visu laiku talantīgākā cilvēka Leonardo da Vinči jaunības gadiem, ar jaunāko, 3.sezonu jaušovakar atgriežas. Seriāls ir piedzīvojumiem bagāts šovs, kurā nav tabu tēmu. Sekss, skandāli, slepkavības, intrigas, spiegošana, nodevības, mistika - tie ir seriāla atslēgvārdi! Bet kāds dzīvē ir seriāla galvenās lomas atveidotājs Toms Railijs? Piedāvājam viņu iepazīt!

Harismātisks, šarmants, inteliģents un daudzpusīgs

«Da Vinči dēmonu» producente Džeina Trantere stāsta, ka aktieru atlasē Railijs apliecinājis, ka ir harismātisks, šarmants, inteliģents un daudzpusīgs.

«Toms bija tik jauneklīgi enerģisks, ka mēs uzreiz sapratām, ka tieši viņš ir mūsu ideālais Leonardo,» pauž producente.

Railija vārds patiesiem kino mīļiem ir visnotaļ labi zināms - viņš atveidojis nozīmīgas lomas vairākās lielā ekrāna kinolentēs, tostarp erotiskajā komēdijā «Gribu konfekti» («I Want Candy», 2007), šausmu trillerī «Atgriešanās spoku apsēstajā namā» («Return to House on Haunted Hill», 2007) un «Laimīgi mūžam» («Happy Ever Afters», 2009).

Tomēr tieši titulloma «Da Vinči dēmonos» - viena no iekārotākajām televīzijas industrijā - ir pacēlusi 34 gadus vecā britu aktiera slavu vēl nebijušos augstumos, sarūpējot viņam globāla mēroga spīdekļa un seksa simbola statusu. Viņa atveidotais tēls, iespējams, ir mazliet biedējošs, taču vienlaikus valdzinošs - tāds, kas liek sirdij iepukstēties straujāk.

Foto: publicitātes

Loma – liels izaicinājums

Railijs atzīst, ka da Vinči loma viņam esot bijusi milzīgs izaicinājums. Lai iejustos sava personāža ādā, viņš neskaitāmas stundas pavadījis, aplūkojot mākslas darbus izstāžu zālēs, lasot grāmatas par Renesanses laiku, studējot da Vinči biogrāfiju un piezīmes, kā arī diskutējot ar seriāla scenāristu un režisoru Deividu Gojeru.

Aktierim bija jāuzlabo jāšanas prasmes un jāiemācās rakstīt ar abām rokām, jo, kā zināms, da Vinči spējis rakstīt gan vienlīdz labi ar labo un kreiso roku, gan spoguļrakstā. Turklāt vairākus mēnešus pirms pirmās sezonas filmēšanas sākuma Railijam bija jāievēro stingra diēta, lai nomestu svaru, jo, balstoties vēsturiskās ziņās, ar neticami daudziem talantiem apveltītais da Vinči bijis kalsns veģetārietis.

Lai izdotos izcili nospēlēt, aktierim jāiemīl savs personāžs ar visu sirdi un dvēseli un daudz jāupurē, taču tas dod daudz laba, pauž Railijs. Savu varoni viņš raksturo kā

15. gadsimta supervaroni, kas iemieso sevī gan Šerloka Holmsa, gan Indianas Džonsa, gan Dzelzs vīra īpašības.

«Lai gan da Vinči bija ģēnijs, svarīgi atcerēties, ka viņš bija tikai cilvēks,» kādā intervijā stāsta Railijs. Viņaprāt, aizraujoši ir parādīt Renesanses laikmeta dižgaru kā cilvēcisku būtni, kas, tāpat kā daudzi no mums, alkst citu atzinības, kļūdās, nonāk pretrunās, cīnās ar iekšējiem dēmoniem, bērnības traumām un pagātnes rēgiem.

Foto: publicitātes

«Nebūtu bijis grūti attēlot viņu jau kā neticami gudru vecu bārdainu vīru, kas radījis gleznas «Mona Liza» un «Svētais vakarēdiens», taču daudz lielāks izaicinājums ir pastāstīt, kāds bija viņa gājums līdz šīm vieduma virsotnēm.

Nekur nav saglabājušās liecības par to, kāds da Vinči bija savos jaunības gados, tāpēc es savā lomā varēju diezgan brīvi ļauties fantāzijai.

Ciešanas, kādas rada ārlaulības bērna statuss un laikabiedru nesaprasta ģēnija dziļā vientulības sajūta, - tieši šīs personības šķautnes es visvairāk tiecos izgaismot savā varonī,» viņš stāsta.

Man šķiet, ka da Vinči lietas redzēja pilnīgi citādā gaismā nekā viņa laikabiedri. Viņš ne tikai paredzēja nākotni, bet to radīja. Viņš it kā stāvēja mājas augšstāvā, bet visi pārējie tikai mēģināja saprast, kā uzkāpt pa kāpnēm augšā, tēlains savos salīdzinājumos ir Railijs.

Foto: publicitātes

Privāto dzīvi tur noslēpumā

Interneta dzīlēs pieejamā informācija par Tomu Railiju ir visnotaļ skopa. Viņš dzimis 1981. gada 5. aprīlī Kentas grāfistē, Anglijas dienvidaustrumos, zvērināta mērnieka un skolotājas ģimenē. Jau piecu gadu vecumā zēns bija izlēmis kļūt par aktieri. Skolas laikā viņš apmeklēja aktiermākslas stundas, rakstīja un režisēja lugas. 2002. gadā Birmingemas Universitātē Railijs ar izcilību pabeidza angļu literatūras un dramaturģijas nodaļu, bet 2005. gadā absolvēja prestižo Londonas Mūzikas un drāmas akadēmiju.

Railija privāto dzīvi apvij liela noslēpumainība. Skaidri zināms vien tas, ka aktieris nav precējies, bet viņam ir draudzene. Viņš sniedzis milzum daudz interviju, taču personīgās dzīves aprises tajās neparādās. Kādā publikācijā globālajā tīmeklī minēts, ka aktieris kopā ar draudzeni mitinās savā privātmājā Londonas ziemeļos, taču viņas vārds netiek minēts.

«Viņa [mana draudzene] darbojas kinoindustrijā, taču nestāv kameras priekšā. Viņa savā jomā ir ļoti veiksmīga, strādā pie kinofilmām visā pasaulē. Viņa ir vislabākais cilvēks, kāds staigājis pa zemes virsu, – tas ir viss, ko varu teikt,» intervijā «independent.co.uk» paudis Railijs.

Foto: publicitātes

Fitnesa fanāts

Railijs ir fitnesa fanāts - savas mājas pagrabstāvā viņš ir ierīkojis personīgo sporta zāli. Skolas laikā labi apguvis zīmēšanu un gleznošanu, tāpēc epizodes, kurās da Vinči glezno, viņam neesot sagādājušas grūtības, lai gan

iemācīties zīmēt vienlaikus ar abām rokām neesot bijis viegli.

Railijs ir liels komiksu grāmatu cienītājs, jo tajās varot smelties iedvesmu. Viņa mīļākā filma esot skandalozā dāņu režisora Larsa fon Trīra kinolente «Dejotāja tumsā», bet mīļākā vieta pasaulē — Ņujorka, kur viņš cenšas pavadīt iespējami daudz laika.

Par visu laiku izcilāko izgudrojumu aktieris uzskata portatīvo datoru «MacBook Pro» un viedtālruni «iPhone». «Bez sava makintoša es būtu pazudis,» smejas aktieris.

Foto: publicitātes

Lejupslīdes spirāle Leonardo da Vinči pasaulē

Seriāls, kas debitēja 2013.gada pavasarī, stāsta par da Vinči dzīvi no 27 līdz 32 gadu vecumam. Līdz mūsdienām saglabājušās Leonardo da Vinči piezīmes tikai 6000 lappušu garumā no aptuveni 13 tūkstošiem oriģinālo. Tieši iztrūkstošie 7000 lappušu kļuva par pamatu seriāla «Da Vinči dēmoni» tapšanai. Reālu faktu deficīts par izcilā Renesanses meistara jaunību bija īsta zelta dzīsla, kas ļāva fantāzijai un izdomai ieskrieties pilnos auļos.

«Da Vinči dēmoni» jau ar pirmo sezonu iekaroja skatītāju sirdis un kritiķu atzinību, izpelnoties divas prestižās «Primetime Emmy» balvas — par labāko ievadā skanošo muzikālo tēmu un par labāko ievada titru dizainu. Savukārt Railijs 2014.gadā ieguva Britu Kinoakadēmijas (BAFTA) Velsas filiāles balvu kā labākais aktieris televīzijas seriālā.

3.sezonā Leonardo da Vinči pasaulē iestājas lejupslīdes spirāle, jo Itālijas Otranto pilsētu plosa osmaņu iebrukums. Kaujas laukā turki izmanto pret Leonardo viņa paša radītus ieročus. Izrādās, ka šo ieroču rasējumus nolaupījis kāds cilvēks, kam Leonardo dziļi uzticējās. Šī nodevība vajā jauno ģēniju vēl ilgi pēc tam, kad kļūst zināms kaujas iznākums. Leonardo sēro arī par vairākiem sev tuviem cilvēkiem, kurus viņš zaudējis kaujās ar turkiem. Kad Roma sāk krusta karagājienu pret turkiem, Leonardo izmanto iespēju tajā iesaistīties. Tomēr viņa misiju sarežģī vairākas šausminošas slepkavības, kas satricina Itāliju un apdraud paša karagājiena veiksmīgu iznākumu.

Skaties «Da Vinči dēmoni» 3.sezonas sērijas kanālā «FOX» svētdienās, plkst. 22:00, sākot no 25.oktobra, lai uzzinātu, kā risināsies notikumi un kādas jaunas vēsmas ienāks Leonardo dzīvē. 3.sezona būs noslēdzošā stāstā par izcilā Renesanses ģēnija jaunības gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu