«Homeland» sērijā redzami seriālu nopeļoši grafiti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/HomelandOnShowtime

Amerikāņu politiskā trillera «Homeland» («Svešais starp savējiem») veidotāju nolīgtie grafiti mākslinieki filmēšanas laukumā atstājuši seriālu nopeļošus uzrakstus.

Māksliniekiem bija uzdots aprakstīt filmēšanas laukuma sienas, lai seriālā attēlotā sīriešu bēgļu nometne Libānā izskatītos ticami. Daudzo grafiti vidū ir tādi uzraksti kā ««Homeland» ir rasisti» un ««Homeland» ir mēsls».

Svētdien televīzijā tika demonstrēta sērija, kurā attēlota bēgļu nometne. Tajā bija redzami arābu valodā veidotie uzraksti.

Grafiti mākslinieki sacīja, ka tādā veidā esot protestējuši pret arābu un musulmaņu stereotipisko atspoguļojumu seriālā «Homeland».

«Tas bija īstais brīdis, lai paustu savu nostāju ar pašā seriālā apslēptu ziņu,» viņi norādīja.

Mākslinieki atklāja, ka neviens neesot pārbaudījis, ko viņi raksta uz filmēšanas laukuma butaforijām.

«Ar grafiti palīdzību aicinām uz daudzveidīgāku reģiona atspoguļošanu, kā arī cenšamies pateikt, ka viss nav tik vienkārši, kā pasniegts seriālā,» norāda mākslinieki.

2012.gadā nopēlumu saņēma Libānas galvaspilsētas Beirūtas attēlojums seriālā, kas neatbilda realitātei. Vēlāk seriālu kritizēja arī par Pakistānas galvaspilsētas Islāmābādas atspoguļojumu, kā arī faktu, ka seriāla varoņa terorista vārds bija ļoti līdzīgs kā bijušajam Pakistānas vēstniekam ASV.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu