Foto: Slavenības, kopā ar bērniem ēdot putru, nosvin Starptautisko Putras dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

10. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena. Par godu senajām putras tradīcijām Latvijā skolēni atklāja Putras vēstniecību, un uz pāris stundām restorāns «Fazenda» pārtapa par Putras restorānu, kurā bērni no dažādām skolām kopā ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem rādīja putras pagatavošanas meistarklases un mācīja pieaugušos «putringot».

«Putringa» atklāšanā darbojās bērni no Rīgas 41. vidusskolas un Rīgas 64. vidusskolas. Savukārt viņu palīgi putras pagatavošanā bija aktrise Karīna Tatarinova, «Ghetto Games» izveidotājs Raimonds Elbjakins, sportiste Madara Palameika, raidījuma «Superbingo»
vadītāja Krista Pesecka, skeletonista Martina Dukura draudzene Jana Krūmiņa, Marija Romija Zeltiņa un blogere Laura Grēviņa.

Putras vēstniecību atklāja veselības ministrs Guntis Belēvičs, sakot runu, kura vēl vairāk motivēja mazos putras ēdājus turpmāk ēst veselīgu ēdienu.

Savukārt kopā ar bērniem darbojās šefpavārs Pāvels Skopa, kurš mācīja bērniem gan gatavot putras, gan stāstīja par daudzajiem vitamīniem, kuri atrodami putrās.

Šogad putras diena un mēnesis ir veltīts putras mutvārdu mantojuma popularizēšanai un mūsdienu valodas bagātināšanai ar putras sakāmvārdiem. Kurš gan nezina folklorizējušos izteicienus «vārās kā putras katls», «baigā putra galvā», «nestreb karstu putru» un «kā
putru nebūtu ēdis»!

Bērni kopā ar slavenībām piedalījās dažādos konkursos, kā arī baudīja vairāk nekā piecu veidu dažādas putras, gan saldas, gan sāļas, lai atrastu savu iecienītāko un saprastu, ka putra nav tikai ēdama kopā ar ievārījumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu